Leipzig Pride

Politie Leipzig verhindert extreemrechts protest voorafgaand aan Pride-evenement

Leestijd: 1 min

Extreemrechtse demonstranten waren van plan om Leipzig Pride te verstoren, maar de politie heeft ze tegengehouden zodra ze aankwamen op het station van de stad in Duitsland. Naar verwachting wilden zo’n duizend mensen meedoen aan het protest.

In Leipzig werd op 17 augustus een Pride-rally georganiseerd, in het kader van Christopher Street Day. Een groep extreemrechtse demonstranten dreigde het evenement te komen verstoren, maar de politie heeft op tijd kunnen ingrijpen.

ongrondwettelijke symbolen 

Volgens Euronews werden ze ervan verdacht ongrondwettelijke symbolen te gebruiken. Nazistische iconografie, zoals de swastika, is verboden in Duitsland. Een video toont hoe sommige mensen in de menigte de Hitlergroet brengen, terwijl anderen het ‘OK’-handgebaar maken; een vinger-en-duimgebaar dat door extreemrechts is overgenomen als symbool van blanke suprematie. Sommige mensen hebben horen schreeuwen: “Dit is een naziwijk.”

Ongeveer 21.000 mensen vierden het Pride in de Oost-Duitse stad en de website van de organisatie bedankte alle deelnemers voor het ‘sturen van een sterk en vreedzaam signaal ten gunste van diversiteit, gelijkheid en democratie, tegen haat en haatzaaiende taal.”

Powered by Labrador CMS