Queer

Queer, de nieuwe film van Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino, op 23 januari in première

Bekijk hier de trailer

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Het is 1950. In Mexico-Stad komt de Amerikaanse expat William Lee de oud-soldaat Eugene Allerton tegen. Zou Lee voor het eerste een intieme connectie met iemand weten op te bouwen? Daarover gaat Queer, de nieuwe film van Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino. De Nederlandse premièredatum is bekend: 23 januari 2025 is het zover. Bekijk hier alvast de trailer.

MUBI, wereldwijde filmdistributeur, streamingdienst en productiebedrijf, en Benelux filmdistributeur Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van Queer, de nieuwe film van Oscargenomineerde regisseur Luca Guadagnino (Challengers, Call Me By Your Name). Cinéart brengt de film op 23 januari uit in Nederland en in het voorjaar 2025 in België en Luxemburg.

synopsis 

De synopsis luidt als volgt: “1950. William Lee, een Amerikaanse expat in Mexico-Stad, is het grootste gedeelte van de dag op zichzelf met uitzondering van een aantal contacten uit de kleine Amerikaanse gemeenschap. Zijn ontmoeting met Eugene Allerton, een oud-soldaat en nieuw in de stad, laat hem voor het eerst zien dat het misschien toch mogelijk is om een intieme connectie met iemand op te bouwen.”

De cast van de film bestaat uit Daniel Craig, Drew Starkey, Oscargenomineerde Lesley Manville, Jason Schwartzman, Henrique Zaga, Omar Apollo, Andra Ursuta, Andres Duprat, Ariel Shulman, Drew Droege, Michael Borremans, David Lowery, Lisandro Alonso en Colin Bates. 

recensies

Queer ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, en beleefde eerder deze maand de Amerikaanse première op het New York Film Festival en de Britse première op het BFI Londen Filmfestival. 

Een greep uit de eerste recensies:
★★★★★ ‘Soul-swellingly lush and allusive… Daniel Craig is sensational in a role swimming in psychological complexity’ - The Daily Telegraph
★★★★ ‘Daniel Craig is strangely magnificent’ - The Guardian
★★★★ ‘A frantic rush of hedonism suffused with a beautiful melancholy’ - Financial Times 

Queer is geproduceerd door Fremantle, Fremantle North America, Lorenzo Mieli voor The Apartment, een bedrijf van Fremantle Group, en Luca Guadagnino voor zijn productiebedrijf Frenesy Film Company, in samenwerking met Cinecittà en Frame by Frame. Fremantle Group heeft de film gefinanceerd.

trailer

Bekijk hier de trailer van Queer.

Powered by Labrador CMS