Queer & Pride Amsterdam: hier zijn 8 tips - van filmavonden in de open lucht, Lady Bunny en meer!

Leestijd: 2 min

Het programma van Queer & Pride Amsterdam barst uit z’n voegen. Daarom hebben wij negen krenten voor je uit de pap gevist, met zang, dans, spoken word, drag, musical sing along, het trans podium in Paradiso en natuurlijk Milkshake, waar Vanessa haar comeback zal maken. Maar er is meer…

amsterdam nieuw-west viert pride: met zang, dans, spoken word en drag

Het is voor lhbtiq+-personen in Amsterdam Nieuw-West niet altijd makkelijk. In het stadsdeel is regelmatig verbale agressie. Juist daarom organiseert Pink Nieuw-West feestelijke bijeenkomsten, met zang, dans, spoken word en drag. Op vrijdag 26 juli hijst burgemeester Halsema de regenboogvlag aan de Sloterplas tijdens de feestelijke opening. Hier lees je meer over Pink Nieuw-West.

trans podium voor de tweede keer in paradiso

Van spoken word tot rap en een optreden van Sem Jansen: na het succes van vorig jaar is dit jaar voor de tweede keer het Trans Podium in Paradiso te zien. Ook nu vindt dit evenement weer plaats tijdens Pride Amsterdam op 1 augustus. Bekijk hier het programma.

milkshake festival

Vanessa

Hét queer festival van Nederland vindt dit jaar plaat op 27 en 28 juli op de vertrouwde locatie in het Amsterdamse Westerpark. Er zijn negen stages met muziek van R&B en hip hop tot techno. 

Speciale gast dit jaar is Connie Witteman die voor het eerst sinds 2005 weer een Pride-optreden verzorgt als Vanessa. Lees hier het interview dat Winq met haar had (en luister tijdens het lezen naar haar grootste hits).

boys won’t be boys komen met muziekspektakelshow naar het concertgebouw

 Hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent. Dat is het motto van theatergroep Boys Won’t Be Boys, die samen met Ludwig een muzikale voorstelling hebben gemaakt over mannelijkheid, seksualiteit en identiteit. Waar en wanneer? In het Concertgebouw in Amsterdam, op vrijdag 26 juli. Lees meer.

open air cinema

Schuif gratis aan bij Open Air Cinema, waar queer films worden vertoond. Er zijn dit jaar drie locaties: in het Oosterpark op dinsdag 30 juli, het Mercatorplein op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus en op vrijdag 2 augustus op het Gershwinplein. Met onder meer de humoristische film over de amateuristische waterpoloclub The Shiny Shrimps.

expositie met lhbtiq+-fotografie te zien in oude lutherse kerk

Oud-Lutherse Kerk

De eeuwenoude Oude Lutherse Kerk opent haar deuren voor een krachtige boodschap van inclusie en acceptatie. Daar is namelijk een expositie te zien met werk van kunstenaar Arjan Spannenburg, die zijn schijnwerpers richt op lhbtiq+-acceptatie. 

Het publiek is niet alleen welkom om de expositie te bekijken, maar ook om hun standpunt te visualiseren door deel te nemen aan een interactief kunstwerk. Lees meer.

jill helena zingt op de regenboogboot tijdens de canal parade

Na Karin Bloemen, Antje Monteiro en Glennis Grace is dit jaar Jill Helena geboekt om te komen zingen op de gezamenlijke boot van De Regenboog, een viertal horecazaken met die naam in Eindhoven, Rotterdam, Nijmegen en Zwolle. Op zaterdag 3 augustus schalt ze vanaf boot nummer 59 over de Amsterdamse grachten tijdens de Canal Parade. Luister hier hoe ze Céline Dions 'It's All Coming Back to Me Now' aan stukken scheurt.

lady Bunny presents: don’t bring the kids

Drag Royalty komt naar Amsterdam. Boom Chicago heeft niemand minder dan Lady Bunny gestrikt voor optredens op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus. Don’t Bring the Kids is rauw, ongecensureerd en soms ronduit ranzig, maar altijd op een goede manier. Of in Lady Bunny’s eigen woorden: “This show is called Don’t Bring the Kids for a reason. It’s not for the faint of heart, but if you’re ready to laugh and let loose, then I’ll see you there.” Tickets zijn hier te koop.

Powered by Labrador CMS