happy hair happy pride

Quinten Verschure

Quinten Verschure: “Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen kan inspireren”

In zijn video's brengt deze Tiktokker zijn volgers van alles bij over de lhbtiqa+ community

Quinten Verschure
Leestijd: 3 min

In zijn video’s brengt tiktokker Quinten Verschure zijn volgers van alles bij over de lhbtiqa+ community. Zijn grootste ally’s? Zijn ouders. “Zij zijn er elke keer tijdens pride bij. Dat is heel bijzonder, dat ik ze vanaf een boot langs de kant zie staan.” Terwijl hair and make-up artist Clayton Leslie zijn kapsel onder handen neemt met de Dyson-haarverzorgingslijn, vertelt Quinten meer over zijn video’s en zijn band met pride.

Hoe lang maak je al content op TikTok?

“Al best lang, acht, negen jaar of zo.”

Dat gaat blijkbaar goed, anders zou je hier niet zitten, haha. En wat doe je voor de community tijdens pride?

“Ik spreek me uit over wat er in de wereld en in Nederland gebeurt, en over wat ik zelf meemaak. En ik deel dingen uit mijn eigen leven als onderdeel van de lhbtqia+-community en hoe ik dat ervaar. Ik probeer mensen ook dingen te leren. Ik denk dat veel mensen nog wat onwetend zijn.”

Op jouw TikToks heb je het dan ook over gender, diversiteit en dat soort dingen?

“Nou, ik probeer daar af en toe wel de focus op te leggen. Zeker op dagen zoals Paarse Vrijdag of Coming-Outdag. Dan benadruk ik nog eens extra hoe belangrijk het is dat we elkaar respecteren. Dat we met elkaar het gesprek blijven aangaan en dat je gewoon naar elkaar luistert.”

En jij hebt je eigen verhaal ook gedeeld op Paarse Vrijdag?

“Klopt, dat is een heel persoonlijk verhaal waarmee ik best lang heb gewacht om het te delen. Maar ik vond die dag een mooi moment om dat toch te doen. Zeker omdat ik vroeger zelf opkeek naar andere YouTubers of publieke figuren die dit soort verhalen delen. En ik hoop dat ik met mijn verhaal ook anderen kan inspireren.”

Quinten Verschure
Quinten, vóór de upgrade met de Dyson Supersonic Nural™ hairdryer.

Ik zag ook dat je je moeder vaak noemt. Jouw moeder support jou?

“Ja, honderd procent.”

Hoe belangrijk is dat voor je, dat je familie je steunt?

“Heel erg belangrijk. Dat hebben ze eigenlijk altijd al gedaan. Het zijn echte ally’s. Mijn ouders zijn er elke keer tijdens pride bij. Dat is heel bijzonder, dat ik ze vanaf een boot langs de kant zie staan. Mijn moeder is basisschooldocent en geeft ook echt les over pride. Ik vind het bijzonder dat ze er zo mee bezig is, dat doet mij echt goed.”

Heb je al plannen voor pride? 

“De afgelopen twee jaar heb ik op een boot gestaan in de officiële parade. Ik vond dat echt supergaaf en ik wil dat dit jaar graag weer doen. Op een boot is pride toch het leukst. Het is zo indrukwekkend hoeveel mensen er zijn.”

Vandaag gaan we een toffe pride-look creëren. Wat doe je normaal gesproken met je haar?

“Eigenlijk niet zo veel. Ik smeer er vaak een beetje wax in. Maar ik heb ook wel zin om het een keer wat meer volume te geven.”

De Dyson Supersonic Nural™ föhn

Dan gaan we het vandaag lekker upgraden. Hiervoor gebruik ik de Dyson Supersonic Nural™ föhn – de nieuwste upgrade van de klassieke Dyson haardroger, ontworpen met intelligentie om de hoofdhuid te beschermen tegen extreme hitte en de natuurlijke glans van het haar te behouden. Deze haardroger is op vele manieren intelligent met zijn nieuwe Nural™-sensoren. Ten eerste heeft hij de Scalp Protect-modus die, wanneer hij wordt ingeschakeld, detecteert hoe dicht het apparaat bij je hoofdhuid is en automatisch de warmte-instellingen aanpast. Quintens jonge hoofdhuid en fijne haar kunnen hiervan profiteren, net als mensen met een gezonde of gevoelige hoofdhuid. Vervolgens detecteert en onthoudt het apparaat de instellingen die je op je opzetstukken gebruikt, zodat je deze niet telkens in het apparaat hoeft te veranderen. Tot slot merkt het apparaat ook wanneer je de machine hebt neergezet en gaat het in de ruststand. Deze sensoren verbeteren de styling-ervaring en de glans van het haar, en voorkomen schade door hitte.

Dit instrument is perfect voor dagelijks gebruik. Voor een jongen als Quinten is een gezonde hoofdhuid belangrijk om zijn mooie haar gezond te houden. En het is ook een fijn hulpmiddel voor thuis, want elk gezinslid kan profiteren van een snelle en intelligente haardroger die de hoofdhuid verzorgt.

Klaar voor het resultaat?

“Er zit echt veel volume in, heel gaaf. Het zit zoals je wil. Ik ben helemaal ready for pride.”

Goed zo. Happy hair,happy pride.

Ontdek de Dyson Supersonic™ haardrogers op Dyson.nl of probeer het in een Dyson Demo Store of Demo Zone. De Dyson Supersonic™ Nural zal vanaf augustus 2024 verkrijgbaar zijn in Nederland.

Powered by Labrador CMS