harige helden

Rick: “Alles is leuker met Vos erbij”

Rick vertelt over zijn steun en toeverlaat

Rick met zijn hond Vos.
Gepubliceerd
Leestijd: 3 min

Honden lijken steeds vaker het emotionele middelpunt van het moderne regenbooggezin. Zo ook bij leraar Rick Verheul (30) en zijn hond Vos (4), die na een moeilijke start onafscheidelijk zijn.

“Vos komt uit het buitenland, uit een asiel. Ik was jarig, ik werd 27, en toen dacht ik: wat wil ik nou eigenlijk? En dat was een hond. Ik wilde altijd al een hond. Ik word zelfs gelukkig van honden op straat. Toen heb ik Nel van het hondenasiel in Portugal gebeld of ik de puppy die ik had gezien kon komen ophalen. Ze stuurde een foto en een filmpje open ik wist meteen: dit is hem! En dus heb ik hem op gehaald in Portugal.”

Vos in de nieuwe MINI Countryman.
Vos in de nieuwe MINI Countryman.

Dat was in coronatijd?

“Inderdaad. Het was vlak voor de eerste lockdown dus alles stond op het punt om dicht te gaan. Een week voor mijn vertrek liet het asiel mij weten dat ik, naast Vos, nog vier andere honden mee moest nemen. Voor andere families. Anders zouden die beestjes hun baasjes nooit meer op tijd kunnen bereiken. Ik had de allerlaatste vlucht naar Portugal en toen ik daar aankwam was het vliegtuig al min of meer dicht; het was er donker en er was niemand meer. Ik heb daar acht uur zitten wachten op Vos en de andere honden. Maar daar was-ie dan eindelijk. Vergezeld door honden in kratten en puppy’s in handtassen. De vlucht terug was ook nog eens vertraagd – het was een lange reis.”

Wat een bijzondere start van jullie leven samen.

“Inmiddels zijn wij onafscheidelijk. Vos voelt het aan als ik onrustig ben en op bed lig – dan komt hij bij me liggen en legt hij zijn hoofdje en pootjes op mijn borst. Pas als ik weer rustig ben, gaat hij weer zijn eigen ding doen, zoals uit het raam liggen kijken. Hem 3,5 jaar geleden ophalen, was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb, alles is leuker met Vos erbij. Als wij samen een rondje lopen, staat hij soms weleens tien minuten bij een grasspriet. Als dat hem gelukkig maakt, dan ben ik dat ook.”

Rick en Vos.

Wat als Vos een Tinderprofiel zou hebben?

“Dat heeft hij niet nodig want hij heeft genoeg vriendjes en vriendinnetjes. Maar goed: er zou staan dat hij charmant is, slim, van de natuur en van wandelingen houdt en van lekker eten. Ja, een beetje cliché, maar het is wel zo. Het allerliefste doe ik de dingen waar Vos gelukkig van wordt, dus naar het strand, lekker rennen of naar het bos. En wij vieren ieder jaar zijn verjaardag. Dan kook ik zijn lekkerste eten: kip, zalm en tonijn. En dan doet hij zijn strikje om en alleen dan mag hij aan tafel eten. Als ik een date heb, moet hij eigenlijk eerst verliefd worden op Vos, want anders wordt het niks. Ik had ooit een date die klaagde dat hij altijd nummer twee zou blijven. En dat klopt, toen is hij weggegaan.”

mini country-dog

Honden lijken steeds vaker het emotionele middelpunt van het moderne regenbooggezin. Winq ging op bezoek bij drie queer hondenbaasjes en namen de digitale bulldog Spike mee – die zich had verstopt in de boordcomputer van de nieuwste MINI Countryman.

Sinds de introductie van de nieuwe MINI in 2001 is Spike de mascotte van het Britse automerk. De Engelse bulldog werd destijds al beschouwd als het dierenequivalent van de MINI: een beetje quirky, maar altijd positief. Intussen is Spike doorgegroeid van ontwerpexperiment tot digitale metgezel in alle MINI-modellen van de nieuwe generatie. Spraakgestuurd natuurlijk, want je kunt gewoon tegen Spike aanpraten.

Spike verschuilt zich in het ronde Oled-scherm in het dashboard van de nieuwe MINI-modellenfamilie. Het display is hét beeldbepalende element van het interieur, heeft een glazen omlijsting en een diameter van 24 centimeter. Met deze MINI Interaction Unit kun je de entertainment- en comfortfuncties bedienen. Spike is een klein, gestileerd figuur en de vriend van het merk én van de bestuurder. In de nieuwe MINI’s is Spike geëvolueerd en bestaat hij niet meer alleen fysiek, maar ook digitaal, met een eigen persoonlijkheid. In zijn rol als MINI Intelligent Personal Assistant biedt hij verschillende vormen van ondersteuning – bijvoorbeeld bij de navigatie, want Spike weet steeds precies waar je moet zijn.

Het MINI-ontwerpteam heeft Spike ontwikkeld van een eerste schets tot een veelzijdig karakter, die de aandacht breder trekt dan tot alleen de auto. Spike werd als eerste aan het publiek getoond in de vorm van een Art Toy-lijn.

De nieuwe, volledig elektrische MINI Countryman.
De nieuwe, volledig elektrische MINI Countryman.

Winq bezocht de drie hondenbaasjes met de nieuwe MINI Countryman. Met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman een serieus grote SUV geworden. Iedere hond kan mee. Van binnen biedt hij extra ruimte, comfort en veiligheid. De volledig elektrische aandrijflijn met twee vermogensniveaus draagt hieraan bij waardoor het kenmerkende Go-Kart gevoel verder wordt vergroot. Een elektrische auto maakt niet zoveel geluid en dus zijn er driving sounds toegevoegd. Bij het snel optrekken bijvoorbeeld klinkt er een geluid dat nog het meeste lijkt op Battlesttar Galactica die met FTL-technologie van lichtsnelheid een lachertje maakt. Bij de Countryman hoort een MINI-app waarmee de auto-eigenaar rijmodussen kan uitkiezen en dan krijgt hij daarbij de bijbehorende lichtweergaven en -kleuren in de auto geserveerd.

mini.nl

Powered by Labrador CMS