happy hair happy pride

Rikkie Kollé

Rikkie Kollé: “Pride is voor mij een soort bevrijding”

Rikkie Kollé
Leestijd: 2 min

Voor Rikkie Kollé is pride een soort bevrijding. “Het is natuurlijk een protest, dat vergeten mensen soms. Maar we vieren daarbij echt de vrijheid in Nederland. We hebben het ook nodig, want wij zijn nog steeds aan het knokken.” Terwijl hair and make-up artist Clayton Leslie haar kapsel onder handen neemt met de Dyson-haarverzorgingslijn, vertelt Rikkie meer over haar band met pride.

Wat betekent het voor jou, die titel ‘Miss Nederland’?

“Voor mij was het echt een overwinning op een moeilijke tijd tijdens mijn transitie. Het was echt de kroon op alles – niet alleen Miss Nederland winnen, het was de kroon op een bepaald tijdperk van mijn leven. Dat niet zonder slag of stoot is gegaan. Het had voor mij een emotionele betekenis om die titel te mogen dragen, om een jaar lang zo zichtbaar te mogen zijn.”

En pride? Wat betekent dat voor jou?

“Pride is voor mij een soort bevrijding. Het is natuurlijk een protest, dat vergeten mensen soms. Maar we vieren daarbij echt de vrijheid in Nederland. En voor mij voelt dat dan ook echt zo. Dat betekent heel veel voor mij. We hebben het ook nodig want wij zijn nog steeds aan het knokken.”

En je bent dit jaar Pride-ambassadeur.

“Ik ervaar het als een eer dat ze mij hiervoor hebben gevraagd. Maar voor mij is er ook een extra doel: om mijzelf te laten zien wat ik meedraag. Hopelijk kunnen mensen daar inspiratie uit halen of er misschien een bepaalde motivatie in zien die ze op dit moment in hun leven missen. Dus op die manier mijn steentje bij kunnen dragen door zichtbaar te zijn, is voor mij een mooi gevoel.”

Rikkie Kollé
Rikkie, vóór de behandeling met de Dyson Airwrap multistyler.

Hoe belangrijk is jouw haar voor jouw identiteit?

“Heel belangrijk! Mijn lange haar geeft mij een extra vrouwelijke touch. Ik heb veel verschillende haarstijlen gehad; van brunette naar blond naar zilver. En van kort naar lang.”

En als je het nu stylet, wat doe je dan?

“Als ik eerlijk ben, laat ik het vaak doen. Haha. Omdat het kan, toch? Maar het is wel fijn als je in de ochtend kan denken: oké, ik pak mijn tang erbij en ik ga lekker aan de slag.”

De Dyson Airwrap™ multistyler

Nou, dat gaan we je vandaag leren. Voor de pride-look gaan we mooie bouncy krullen maken met de Dyson Airwrap™ multistyler en föhn. Deze beschikt over een baanbrekende manier om thuis gezonde en mooie stijlen te creëren door gebruik te maken van een krachtige en nauwkeurige luchtstroom om van nat naar droog haar te kunnen stylen.

Voor iemand die graag met haar haar speelt en die haar look vaak verandert, is de Dyson Airwrap™ multistyler en föhn het perfecte hulpmiddel. Dit apparaat staat namelijk bekend om de baanbrekende styling met het Coanda-effect: met de manipulatie van een krachtige luchtstroom door de verschillende stylinghulpstukken, creëer je gemakkelijk verschillende stijlen zonder extreme hitte te gebruiken. Zo wordt je haar beschermd tegen onnodige schade. Iedereen kan dit apparaat gebruiken en de beste manier om dat te doen is als je haar al voor 80% droog is, wat je direct na het douchen kunt bereiken met het Coanda-gladmakende opzetstuk. Om haar springerige krullen te creëren, gebruiken we voor Rikkie de krultrommels, waar dit apparaat het meest bekend om is, omdat het haar er automatisch omheen wordt gewikkeld.

Wat vind je ervan?

“Ik vind het echt supermooi. Ik draag mijn haar helemaal niet vaak zo. Maar ik vind het top.”

Happy hair, happy pride.

“Ja! Aan mijn haar zal het niet liggen.”

Ontdek de Dyson Airwrap™ multistyler en föhn op Dyson.nl of probeer het in een Dyson Demo Store of Demo Zone.

Powered by Labrador CMS