De Mensenbieb

Splinter Chabot en Nikkie de Jager te gast in De Mensenbieb

Vanaf 8 september te zien op tv

Leestijd: 1 min

Hoe is het om homo te zijn? Dat is de vraag die Splinter Chabot krijgt van de 10-jarige Jip in het programma De Mensenbieb, een programma waarin kinderen onbeschaamd alles vragen aan personen met wie ze normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen. Ook Nikkie de Jager en Rob Goossens zijn te zien.

Het kan bijzonder lopen in De Mensenbieb: vorig seizoen was Roeland Wendel nog te gast om te vertellen hoe mooi het leven met ADHD kan zijn: dit nieuwe seizoen is hij de kersverse bibliothecaris van De Mensenbieb.

sprookjesachtige bibliotheek 

Net als Quinty Misiedjan vorig seizoen, ontvangt Roeland nieuwsgierige kinderen in zijn sprookjesachtige bibliotheek en zoekt voor hen dat ene boek uit dat hun vragen perfect beantwoordt. Wanneer het kind plaatsneemt in de leeshoek en het boek openslaat, komt het boek tot leven. Want De Mensenbieb is een betoverende plek waar je geen boeken kunt lenen, maar mensen. 

In De Mensenbieb kunnen kinderen onbeschaamd alles vragen aan personen met wie ze normaal gesproken niet zo snel in aanraking komen. Zo mag Jip (10) aan Splinter Chabot vragen hoe het is om homo te zijn en praat Nikkie de Jager met de jonge Suze (9) die van haar wil weten hoe je dat doet, weer leven, als je broertje is overleden. Annelie (10) leert alles over de puberteit van Sekszusje Krista Arriëns. Thijs (12) gaat met zanger Ammar Bozoglu in gesprek over groepsdruk en Lieve (11) wil weten: waarom we toch allemaal roddelen? Zij spreekt hierover met RTL Boulevard journalist Rob Goossens.

diepgaand en luchtig 

In De Mensenbieb is ruimte voor diepgaande thema’s, luchtige kwesties, serieuze verhalen en lol. De gesprekken zijn verrassend, zetten aan het denken, leveren ontroerende momenten op en dragen bij aan meer begrip. Het programma is een coproductie van HUMAN en Mediawan Skyhigh. 

De Mensenbieb, vanaf zondag 8 september, acht weken lang te zien na het Jeugdjournaal, 19:20 uur, HUMAN, NPO Zapp en NPO Start. Kijk voor meer informatie op Human.nl/DeMensenbieb.

Powered by Labrador CMS