5 vragen aan

Lewis McNairy voor de Bijenkorf.

“Sporten heeft me geholpen van mezelf te houden”

Fitnessgoeroe en Björn Borg-ambassadeur Lewis McNairy

Lewis McNairy voor de Bijenkorf.
Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

Lewis McNairy, ambassadeur van het Zweedse sport- en lifestylemerk Björn Borg, traint niet alleen zijn lichaam, maar ook zijn geest. “Toen ik me fysiek sterker begon te voelen, werd ik dat mentaal ook.”

Björn Borg gelooft sterk in de kracht van sport om levens te transformeren, wat tot uiting komt in hun nieuwe motto: 'Train To Live'. Met deze filosofie benadrukt Björn Borg dat trainen niet alleen draait om fysieke kracht, maar ook om het creëren van een betere, gezondere en gelukkigere levensstijl. Om dit motto te belichamen, vroeg Björn Borg Lewis McNairy om het tot leven te brengen.

1) Hoe heeft jouw eigen sportleven je geholpen om sterker in je identiteit te staan en jezelf te accepteren?

“Ik heb een lange reis achter de rug naar wie ik vandaag de dag ben. Ik groeide op als een wat zwaarder kind en was het buitenbeentje van mijn familie. Pas vanaf mijn studententijd hield ik me bezig met gezondheid en welzijn, en leerde ik van mezelf te houden. De sportschool heeft daar zeker bij geholpen: toen ik me fysiek sterker begon te voelen, werd ik dat mentaal ook.”

2) Het motto ‘Train To Live’ gaat over meer dan alleen sport; het gaat over balans en welzijn. Hoe sluit dit aan bij jouw levensstijl en dagelijkse routine?

“Ik zie trainen niet alleen als iets wat je in de sportschool doet. Natuurlijk is dat uitdagend, maar het begint met tijd nemen voor jezelf, met de beslissing dat jouw welzijn het allerbelangrijkste is, en het erkennen van je eigenwaarde. Mijn levensstijl en routine zijn een weerspiegeling hiervan. Ik begin mijn dag altijd met fysieke beweging, meditatie en het lezen van boeken. Dus ik train niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn geest.”

“sporten helpt je zelfvertrouwen te vergroten”

3) Hoe kan sport volgens jou bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven?

“Het is bewezen dat sporten helpt om je zelfvertrouwen, kwaliteit van leven en in sommige gevallen zelfs je geluksgevoel te vergroten. Sport biedt ruimte om na te denken over wat het leven voor jou betekent. Voor sommigen draait het om esthetiek, voor anderen om (gemoeds)rust. Trainen maakt je sterker en veerkrachtiger. Maakt niet uit op welke manier je traint, maar doe het regelmatig. Hoe vaker, hoe beter je erin wordt. En hoe beter, hoe groter de kans dat je je gelukkig voelt.”

Lewis McNairy voor de Bijenkorf.
Lewis McNairy voor de Bijenkorf.

4) Wat maakt dat je zo trouw blijft als ambassadeur van Björn Borg?

“Voor mij was het een logische keuze. Als een queer persoon van kleur voelt het voor mij heel natuurlijk om samen te werken met Björn Borg. Een van de kernwaarden van het bedrijf is dat je dapper moet zijn, en dat ben ik! Veel merken zouden me vragen om te verbergen wie ik echt ben, maar dat hoeft bij hen niet. Het voelt echt als een familie.”

5) Heb jij advies voor Winq-lezers die actiever willen worden?

“Maak het leuk! Wandelen, rennen, fietsen, dansen, zwemmen: kies iets wat je leuk vindt. Als je dat doet, lukt het je ook makkelijker om het vol te houden. Als mijn cliënten een hekel hebben aan een bepaalde sport, adviseer ik altijd om die dan vooral niet te beoefenen. Drink daarbij veel water, lach en blijf trainen!”

Powered by Labrador CMS