Tiener van school gestuurd omdat hij nagellak droeg…

… en nu heeft die school de dresscode aangepast

Leestijd: < 1 min

Trevor Wilkinson ging vorig jaar met gelakte nagels naar zijn middelbare school in Texas. Hij werd naar huis gestuurd met een verwijzing naar de geldende dresscode: jongens mogen geen make-up of nagellak dragen. Trevor liet het er niet bij zitten: hij noemde de dresscode seksistisch en die is nu aangepast.

Vorig jaar november ging Trevor Wilkinson naar school met gelakte nagels. Hij was het niet eens met de geldende dresscode, waarin stond dat jongens geen make-up of nagellak mogen dragen. Omdat hij dat toch deed, mocht hij niet langer deelnemen aan de lessen en werd hij afgezonderd.

Petitie

Wilkinson liet het er niet bij zitten. Hij startte een petitie op Change.org om ervoor te zorgen dat zijn school, de Clyde High School in het plaatsje Clyde in Texas, alle leerlingen hetzelfde behandelt en geen onderscheid maakt tussen jongens en meisjes.

Bij de petitie schreef hij: “Ik ben gay en meer dan trots op mezelf. Dat ik geen nagellak mag dragen is oneerlijk en niet oké.” Hij legde vervolgens uit waarom de dresscode schadelijk is voor lhbtq-scholieren. “Clyde accepteert kinderen niet zoals ze zijn. Ze zouden juist een veilige omgeving moeten creëren voor kinderen, waar ze zichzelf kunnen zijn.”

Seksistisch

De petitie heeft sinds november ruim 400.000 handtekeningen opgeleverd. In een tweet noemde hij de leiding van de Clyde High School homofoob en seksistisch, waarvoor hij veel bijval kreeg.  Ook ondernam hij stappen tegen de schoolleiding omdat ze hem onderwijs hadden ontzegd, alleen vanwege het feit dat hij nagellak droeg.

De schoolleiding werd daarna officieel berispt door de American Civil Liberty Union en besloot daarop een genderneutrale dresscode in te voeren, waarbij ze niet langer onderscheid maken tussen jongens en meisjes.

Blij

En zo trekt Trevor aan het langste eind. “Het is haast niet te beschrijven hoe blij ik hiermee ben”, laat hij weten in een reactie.

Powered by Labrador CMS