Trailer: bekijk de geboorte van FC De Schaduwspits

Het seizoen zit erop, tijd voor een eigen club

Leestijd: 1 min

De Schaduwspits is een podcast over de vraag waarom er geen profvoetballers zijn die uit de kast komen. Het nieuwe seizoen zit erop, en dit wordt gevierd met de oprichting van een eigen voetbalteam: FC De Schaduwspits.

Winfried Baijens, Rivka op het Veld en Jeroen Gortworst maken sinds 2021 de podcast De Schaduwspits voor de NPO. Ze wonnen er twee jaar geleden een Winq Diversity Award mee, en zijn daarna alleen maar sterker geworden.

17 mei

Vorige maand ging de laatste aflevering van het nieuwe seizoen live. Hier is te horen wat er achter de groepscoming-out zit die voor 17 mei werd aangekondigd in het profvoetbal, maar waar uiteindelijk niets gebeurde – al wisten de makers dat op dat moment nog niet.

 

Verder komt de directeur van Telstar aan het woord, die ineens te maken kreeg met regenboogweigeraars. En zelf een zoon heeft die gay is. Baijens zocht een vriend op voor een oopen gesprek over de weerstand tegen lhbtiq+-thema’s uit de islamitische gemeenschap. Intussen kruisten Gortworst en Op het veld de degens met de KNVB.

fc de schaduwspits

Tot slot is er nog een leuke primeur: er wordt ook écht gevoetbald en wel door FC De Schaduwspits dat kersvers is opgericht. Dat zie je hieronder in een heerlijke trailer die onlangs online is gezet.

De laatste aflevering van De Schaduwspits beluister je hier. Het is ook de moeite waard om oudere afleveringen terug te luisteren, die zijn hier te vinden.

Powered by Labrador CMS