Flamingokuiken

Twee mannetjesflamingo’s broeden samen ei uit dat door ander koppel was achtergelaten

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Curtis en Arthur wonen al jaren samen in de Paignton Zoo in het Britse Devon. De twee mannetjesflamingo’s vormen ook al jaren een stelletje en nu is er sprake van gezinsuitbreiding: de twee hebben samen een ei uitgebroed dat vermoedelijk is achtergelaten door een ander flamingokoppel.

Curtis en Arthur zijn Chileense flamingo’s van het mannelijke geslacht. Het komt wel vaker voor dat twee mannetjes een koppel vormen, maar het is vrij uitzonderlijk dat ze een ei uitbroeden. Zo was er ooit een pinguïnkoppel dat een ei had gestolen uit het nest van de buren, en een paar zwanen in Melbourne die samen een nest bouwden en een 3D-geprint ei kregen toebedeeld door de verzorgers.

Hoe Curtis en Arthur aan hun ei zijn gekomen, is niet helemaal duidelijk, aldus verzorger Pete Smallbones van de Paignton Zoo in Devon. Hij vermoedt dat het ei is achtergelaten door een ander flamingokoppel. Het duurt 28 dagen voor een ei uitkomt.

love lagoon

Inmiddels is het flamingokuiken uit het ei gekropen. In de Paignton Zoo werken ze met een broedprogramma voor de 51 flamingo’s in de dierentuin, dat ze Love Lagoon hebben genoemd – een verwijzing naar de realityshow Love Island. Via social media is te volgen wanneer de flamingo’s in de zomer paren en of dit leidt tot een geslaagd resultaat.

 Bron: Pink News / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS