Veertig jaar na Make It Big: tributeband Whamania toert door Nederland

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

‘Club Tropicana’, ‘Wake Me Up Before You Go-Go’, ‘Freedom’, ‘Last Christmas’… Het is slechts een greep uit de reeks hits die George Michael en Andrew Ridgeley in de jaren tachtig scoorden als Wham!. Tributeband Whamania toert nu door Nederland met een avondvullend programma, ter gelegenheid van het veertigjarige jubileum van Make It Big, het Wham!-album uit 1984. Kijk hier voor de speellijst en tickets.

Het baanbrekende album Make it Big van WHAM! bestaat deze maand 40 jaar. Ter ere van dat jubileum organiseert Whamania! een live concerttour waarin ze het publiek meenemen op een nostalgische reis door de jaren ‘80. Op het podium staat een twaalfkoppige band, inclusief drie blazers.

eerbetoon

Het concert is een eerbetoon aan de muziek van WHAM!, waarmee de band in Nederland vier nummer 1-hits scoorde tussen 1982 en 1986. Maar het is ook een eerbetoon aan de uitzonderlijke vriendschap tussen George Michael en Andrew Ridgeley, vertelt de organisator van het concert, Amsterdam Music Society.

De rol van George Michael wordt vertolkt door Jordan Roy, bekend van tv-programma’s als Better Than Ever, X-Factor en The Voice of Holland. “Jordan Roys uitvoering is vol passie en een oprecht eerbetoon aan George Michael”, vertelt Marc Lankreijer, woordvoerder van organisator Amsterdam Music Society. “Zijn emotionele en krachtige optredens zorgen ervoor dat het publiek zich volledig meegezogen voelt in de muziek en de geschiedenis van WHAM!”

pepsi en shirlie

De muziek wordt vertolkt door een twaalfkoppige band met blazers. Ook het Britse popduo Pepsi & Shirlie zijn niet vergeten. De twee zangeressen stonden in de jaren ‘80 als achtergrondzangeressen met WHAM! op het podium en scoorden daarna als duo nog enkele grote hits. Voor én na het concert draait DJ Bert van Gulik de grootste hits met videoclips uit de late jaren ’70 en de vroege jaren ’80, voor wie er geen genoeg van kan krijgen en wil blijven dansen. 

WHAMANIA! tourt de komende maanden met 20 shows door heel Nederland, van Breda tot Den Haag en Sneek. Het is de tweede tour, na een succesvolle eerste tour waarbij de energieke shows overal volle zalen trokken. De tour belooft dit keer een zeer uitgebreide setlist die nóg meer WHAM!-nummers bevat en tijdens het concert zullen beelden te zien zijn uit een zelf samengestelde documentaire. 

info en tickets

Zin in een avondje Wham!? Ga dan naar de website van Whamania.com voor meer informatie, de speellijst en tickets.

Powered by Labrador CMS