Lady Gaga - Harlequin

Verrassing! Lady Gaga brengt vrijdag Harlequin uit, een album dat hoort bij de film Joker: Folie à Deux

Gepubliceerd
Leestijd: 1 min

Fans wisten dat Lady Gaga werkt aan haar zevende studioalbum, onder de projectnaam LG7. Maar deze week verschenen er ineens raadselachtige berichten van de zangeres over LG6.5. Dat blijkt nu een verrassingsalbum te zijn dat hoort bij de film Joke: Folie à Deux, waarin Gaga de rol speelt van Harley Quinn. De naam van het album: Harlequin.

Aanstaande vrijdag verschijnt de nieuwe Joker-film Folie à Deux in de bioscopen, met Joaquin Phoenix in de titelrol en Lady Gaga als Harley Quinn. Er wordt aardig wat gezongen in de film, en dat smaakte kennelijk naar meer. Want Lady Gaga brengt nu een compleet album uit dat is gelieerd aan de film: Harlequin verschijnt op dezelfde dag en bevat dertien nieuwe tracks.

covers? 

Nieuw in de versie van Lady Gaga althans, want enkele songtitels doen vermoeden dat het hier (deels?) om een coveralbum zal gaan. Kijk bijvoorbeeld naar ‘Get Happy’, ‘Oh, When the Saints’, ‘World on a String’, ‘If My Friends Could See Me Now’, ‘That’s Life’ en ‘Close to You’. Hopelijk is die laatste een cover van de fameuze Carpenters-hit.

Er komt vrijdag overigens nog een aan de film gerelateerd muziekalbum uit, namelijk de soundtrack van Hidlur Guðnadóttir, simpelweg genaamd Joker: Folie à Deux (Score From the Original Motion Picture Soundtrack).

tracklist

O ja: LG7 wordt hoogstwaarschijnlijk uitgebracht in februari 2025. Hier is de tracklist van Harlequin:

01 Good Morning
02 Get Happy (2024)
03 Oh, When the Saints
04 World on a String
05 If My Friends Could See Me Now
06 That’s Entertainment
07 Smile
08 The Joker
09 Folie à Deux
10 Gonna Build a Mountain
11 Close to You
12 Happy Mistake
13 That’s Life

Powered by Labrador CMS