Janet Jackson

Video: Janet Jackson bespreekt 17 iconische looks uit haar carrière

Leestijd: 1 min

Janet Jackson gaat op wereldtournee. Op 10 oktober staat de zangeres voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam. Intussen blikt ze terug: voor de Britse editie van Vogue bespreekt ze zeventien iconische looks, van 1970 tot nu. Ook deelt ze een beschamend moment. Hier de beelden!

Het is inmiddels een bekend gegeven: de British Vogue bladert samen met een bekende artiest door een fotoboek vol momentopnames uit iemands carrière. Eerder nam Céline Dion haar fans al eens mee op een trip down fashion memory lane, deze keer is Janet Jackson aan de beurt.

pompeuze prom-jurk 

Haar eerste iconische look stamt uit 1970, als driejarig meisje dat braaf in de camera kijkt. Dan maken we een sprong naar 1983, toen Janet voor het eerst naar de American Music Awards ging. Ze droeg daar een pompeuze rode prom-jurk die ze ook aantrok naar haar diploma-uitreiking. Het is een vrij tuttig geval, maar Janet noemt de jurk ‘beautiful’.

Ze blikt terug op de mode van de jaren tachtig en komt met een act op de proppen die bijna niemand meer kent: Haysi Fantayzee. Ze bewonderde de stijl van dit uitzinnig geklede duo, dat hitjes scoorde met ‘John Wayne Is Big Leggy’ en ‘Shiny, Shiny’. Ze vond ze heel cool.

sleutel 

Op de foto uit 1983 had Janet al een sleutel aan haar oorringen hangen, wat een paar jaar later een bekend handelsmerk van haar zou worden. Het blijkt de sleutel van het dierenverblijf te zijn, waar zij hun beestenbende van eten voorzag en hun hokken schoonmaakte. En nog even over haar rode prom-jurk: die werd niet lang daarna gejat door haar zus Latoya.

Door naar de Rythm Nation-tijd. De keer dat ze optrad in Engeland, zat koningin Elizabeth in het publiek en Janet vertelt over haar eerste wardrobe malfunction. Want tijdens dat optreden scheurde ze pardoes uit haar broek. Dus lang voor nipplegate was er al buttgate, waarom wisten we dat niet?

zeventien looks 

En zo gaat het nog even door. In tien minuten komen maar liefst zeventien looks voorbij. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS