pride agenda

Poof Doof.

Vier pride zoals ze dat Down Under vieren… in Amsterdam!

“G'day mate, how's it goin?”

Poof Doof.
Leestijd: 2 min

Het Australische queer dansfeest POOF DOOF komt tijdens Pride Amsterdam voor de eerste keer naar onze hoofdstad. Hier lees je waarom je daar bij wilt zijn.

Eerst een stukje context, want de kans is natuurlijk aanwezig dat je denkt: Poof Who? POOF DOOF is een Australische organisator van queer feesten. Zij organiseren al meer dan dertien jaar dance-events om een avond lang naar hartenlust te dansen in Melbourne en Sydney. Ook hebben ze festivals georganiseerd in Japan en Nieuw-Zeeland (Snow Machine Festival) en Australië (Splendour in the Grass en Pitch Music & Arts).

Anthony Hocking, eigenaar van het feest, laat weten enorm uit te kijken naar het feest in Amsterdam. Hij geeft een compliment aan onze lezers: "POOF DOOF Amsterdam is niet je alledaagse pride-feest”, stelt hij. “Het is een feest vol gas en zonder beperkingen, een viering van vrijheid en zelfexpressie, die een vleugje Australische clubexcellentie voor het eerst naar Amsterdam brengt...en voor jullie queens die niet weten wat een ‘Poof’ is—kijk gewoon in de spiegel!"

internationale line-up

Wat voor muziek je kunt verwachten? POOF DOOF staat bekend om een mix van house-, techno- en popbeats. Op 2 augustus, de vrijdag voorafgaand aan de Canal Parade, organiseert POOF DOOF de eerste Amsterdam-editie van het feest. POOF DOOF Amsterdam vindt plaats in poptempel Paradiso en ze hebben daarvoor een indrukwekkende line-up samengesteld met zowel Nederlandse als internationale namen. Uit Nederland zijn DJ's Tess van Zwol, Max Morel, Lucky Done Gone, Bella en Viiro te horen op het feest.

Maar er worden ook DJ’s ingevlogen. Zo is Lady Shaka uit Nieuw-Zeeland te horen, en komen Atomic Blonde, Dutch Kiss, Jimi The Kween en Argonaut uit Australië. Tot slot zijn ook Girli, Baby Weight, Absolute. Soundsystem met Big Wett en Gina Breeze te horen op het feest. 

drag performances

Ook kun je genieten van performances van (inter)nationale dragqueens. Uit Nederland onder andere Drag Race Holland-kandidaat Madame Madness. Ook treden Juicy Kotoure, Loena Maas, Eve Fatale, The Kameleon, Hyon Metz, Astoria Untold, Tootsi en X op. Internationale queens op het podium zijn de Australische Daphne Gaye, Tomi en Bok Choi. Ook komt de bearded queen Neon Noire uit Canada.

Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.
Poof Doof.

Benieuwd hoe het feest eruitziet? Hieronder vind je een sfeerimpressie van een aantal Australische edities.

Wil jij op 2 augustus aanwezig zijn bij de eerste Nederlandse editie van het feest POOF DOOF? Kijk voor kaarten op paradiso.nl

Powered by Labrador CMS