Coming-Out Day

Vier wie je bent op Coming Out Day in Nunspeet

Het eerste Coming Out feest op de Veluwe: Be Proud, Be Loud en laat je horen

Leestijd: 1 min

Coming Out Day is de dag van zichtbaarheid, acceptatie en trots. Het is een moment om te vieren wie je bent, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Op vrijdag 11 oktober is het weer zover en True Colors Nunspeet organiseert een feest met het thema ‘Be Proud, Be Loud’ – een oproep om trots te zijn op jezelf en je stem te laten horen.

Waarom is dit belangrijk? Omdat er nog steeds te veel mensen zijn die zich moeten verbergen, die bang zijn om veroordeeld te worden of die worstelen met zelfacceptatie. Zeker in de gemeente Nunspeet aldus de organisatie True Colors Nunspeet. In een persbericht laten ze weten: Coming Out Day herinnert ons eraan dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn, zonder angst voor discriminatie of afwijzing. Door onze trots luid en duidelijk te tonen, inspireren we anderen en maken we de weg vrij voor meer begrip en inclusie.

laat je stem horen 

‘Be Proud, Be Loud’ gaat niet alleen over jezelf kunnen en mogen zijn. Het gaat ook over jouw stem laten horen. Want jouw stem kan het verschil maken voor iemand die zich alleen of onzeker voelt. Dus laten we samenkomen, elkaar steunen en onze stemmen laten horen. 

Of je nu zelf uit de kast bent gekomen of een bondgenoot bent, jouw aanwezigheid en jouw stem dragen bij aan een wereld waar iedereen vrij kan zijn om zichzelf te zijn. Op Coming Out Day zeggen we: wees trots, wees luid, en laten we samen vieren wie we zijn!

5 euro entree

We zien je graag op vrijdag 11 oktober. Het feest begint om 19.30 en eindigt om 23.00 uur. Een kaartje kost 5 euro en betaal je via een QR-code aan de deur. Het feest is 18+ en alleen toegankelijk met een geldig legitimatiebewijs, vergeet deze dus niet mee te nemen (een kopie telt niet). Een kaartje kopen kan via www.truecolorsnunspeet.nl. Hier vind je ook meer informatie over het feest.

Vind je het spannend of eng om zomaar binnen te lopen? Je kunt ook contact met True Colors opnemen via onze website. We beantwoorden je vragen graag, uiteraard vertrouwelijk. Op de website vind je ook adressen van organisaties die jou meer informatie kunnen geven en met wie je eventueel kunt praten, als je daar behoefte aan hebt.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door het Bob Angelo Fonds.

Powered by Labrador CMS