Will & Harper

Will Ferrell crosst door de VS met zijn beste vriendin die trans is: bekijk hier de trailer

Leestijd: 1 min

Al jaren werken acteur Will Ferrell en scenarioschrijver Harper Steele samen. Nadat Steelde uit de kast is gekomen als trans vrouw, besluiten de twee samen op een roadtrip te gaan. Daar is een documentaire van gemaakt die vanaf 27 september is te zien op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

Will Ferrell en Harper Steele ontmoetten elkaar voor het eerst toen ze allebei in dezelfde week gingen werken bij Saturday Night Live. Daarna maakten ze shows als Funny or Die en films als Eurovision Song Contest. Hun samenwerking groeide uit tot een vriendschap die nu al tientallen jaren duurt.

uit de kast 

Toen brak wereldwijd de coronapandemie uit. Tijdens de lockdowns stuurde Harper een e-mail naar Will, waarin ze hem vertelde dat ze uit de kast kwam als transgender vrouw. Kort daarna vroeg Will haar om samen een roadtrip door de VS te maken – iets wat Harper vroeger graag deed, maar nu terughoudend is na haar transitie.

De twee hakten de knoop door en besloten de trip te laten filmen. Nu is er de documentaire Will & Harper, geregisseerd door Josh Greenbaum (bekend van Barb and Star Go to Vista Del Mar).

geen triomftocht

Gedurende de film komen Will en Harper nader tot elkaar, leert Will hoe het is om van een trans persoon te houden en leert Harper dat er meer mensen in het land van mensen zoals zij houden dan ze aanvankelijk dacht. Het is een documentaire geworden vol hoop, vooruitgang en kameraadschap.

Niet dat Will & Harper een ware triomftocht is, ook de mindere kanten komen in beeld. Zelfs met haar privileges – die harper ook erkent – krijgt ze te maken met haat als ze in het openbaar eet met Will. Ze bezoekt staten waar ze geen gebruik mag maken van openbare toiletten. Op een gegeven moment zit ze stilletjes naast Will terwijl hij een gouverneur spreekt die anti-transwetten heeft aangenomen. Keer op keer breekt Wills hart.

lachen en huilen 

Deze duistere momenten worden in evenwicht gehouden door de humor, en de grappen die de twee over en weer maken. Het is dus een documentaire om te huilen en te lachen. Will & Harper is vanaf 27 september te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS