queer boekentips

Man leest boek

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

Ook deze maand tippen we, in samenwerking met lezersplatform Hebban, vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder een boek over queer muzikanten en een nieuwe uitgave van een queer classic.

hans kuipers en peter pover - club roxy revisited

De Amsterdamse club RoXY was in de jaren tachtig en negentig een club waar iedereen zichzelf kon zijn. Hans Kuipers, die bekend stond als ‘de vader van de club’, blikt nog één keer terug op die roemruchtige tijd in het boek Club RoXY revisited. En zo kom je achter nog net wat meer geheimen van deze beroemde plek in de Amsterdamse homogeschiedenis.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover van Club RoXY revisited door Hans Kuipers en Peter Pover
Boekcover van Club RoXY revisited door Hans Kuipers en Peter Pover

piet hoebeke en imke courtois - gender goals 

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs was er veel te doen rondom deelname van bokster Imane Khelif. Ze won een gouden medaille, maar werd de hoofdrol in een discussie rondom haar gender, waar men op social media schreven dat ze niet als vrouw geboren zou zijn. En dat is precies waar het boek Gender Goals door Piet Hoebeke en voetbalanalist Imke Courtois over gaat. Gender in de sportwereld.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover Gender Goals door Piet Hoebeke en Imke Courtois
Boekcover Gender Goals door Piet Hoebeke en Imke Courtois

patrick boyle - queer icons

Queen, George Michael, David Bowie, Pet Shop Boys, Frankie Goes to Hollywood en Madonna stonden allemaal aan de top in 1984. Auteur Ian Wade legt in zijn boek 1984 - The Year Pop Went Queer uit waarom er in het begin van de jaren 80 zoveel queer muzieksucces was. Tijdens het lezen is het extra leuk om te weten dat de auteur ook een Spotify-lijst heeft gemaakt met de muziek uit het boek.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

matthijs van elst - lieve lust

Drie jaar lang vertelde Matthijs van Els openhartig over zijn (seks)leven in zijn populaire columns voor Winq. Lieve lust - de seksuele (r)evolutie van een queer millennial is een bundeling van zijn beste columns, verrijkt met nieuwe verhalen. Van zijn eerste bezoek aan een gaysauna, tot dates met voetfetisjisten en bondageliefhebbers, en van moeizame orgasmes, tot onverwachte trio’s, rollenspellen en zijn pornoverslaving; in zijn openhartige columns voor Winq schuwde Matthijs van Els geen enkel onderwerp.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via onze website

christopher isherwood - een man alleen

Winq boekenredacteur Pim Lammers: "Een van de beroemdste (en mooiste) klassiekers uit de gayliteratuur is Een man alleen, beter bekend onder de oorspronkelijke Engelse titel A Single Man. Het boek is geschreven in 1964 door de Brits-Amerikaanse Christopher Isherwood en speelt zich af op één dag in 1962 in Los Angeles. George, docent aan de universiteit, rouwt om zijn partner Jim, die door een verkeersongeluk om het leven is gekomen. Tussen zijn colleges door probeert hij een manier te vinden om met zijn verdriet om te gaan. Zijn beste vriendin en Kenny, een van zijn studenten, helpen hem daarbij."

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover van Een man alleen

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS