winq ♥︎ loves

Zeg ja tegen een frisse start: 5 verfrissende mocktail-recepten voor een bruisende Dry January

Leestijd: 3 min

Op zoek naar verfrissende en smaakvolle manieren om Dry January door te komen? Met de verrassende alcoholvrije recepten van Double Dutch mixers maak je de eerste maand van het jaar sprankelend, zonder dat je een druppel alcohol nodig hebt.

Je wilt er misschien nog niet aan denken, maar het komt er toch echt aan: Dry January. Natuurlijk kun je jezelf een maand lang ergeren aan vrienden en collega’s die trots vertellen over het aantal dagen dat ze al droog staan, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf eens een maandje zonder alcohol door te brengen.

En dat hoeft helemaal niet saai te zijn – daar zorgen de drankmeesters van Double Dutch wel voor. Dit Nederlands-Belgische merk biedt alcoholvrije mixdrankjes die eens iets anders smaken dan de welbekende supermarktalternatieven.

tips voor dry january

Voordat je meteen aan het drinken slaat, beginnen we met wat leuke weetjes en feitjes over Dry January. Want zo'n maandje zonder alcohol heeft schrikbarend veel voordelen. Deelnemers voelen zich energieker, hebben een gezondere huid en sommigen houden het zelfs na januari vol. En voor wie het nodig heeft, kun je zomaar wat kilo's afvallen.

En als je dan op een feestje of borrel bent (of zelf een borrel organiseert), hoef je echt niet alleen cola en spa rood te serveren. Daar zorgen ze bij Double Dutch wel voor. Zij hebben een lekker assortiment alcoholvrije alternatieven waarmee je je gasten – en jezelf – kunt verrassen. De sommeliers van het merk hebben vijf heerlijke mocktail-recepten bedacht waarmee jij de maand januari door kunt komen.

1. Signature Serve

Deze mocktail met Double Dutch Soda Water en alcoholvrije vermout is perfect voor elk moment waarop je zin hebt in een verfijnde en verfrissende dorstlesser. Met een schijfje sinaasappel voor een finishing touch geniet je van pure smaak, helemaal zonder alcohol.

Ingrediënten

  • 25ml alcoholvrije vermout
  • 175ml Double Dutch Soda Water
  • Garnituur naar smaak: schijfje sinaasappel

Hoe maak je het?

Maak deze mocktail door Double Dutch Soda Water en vermout bij elkaar te gieten in een highballglas. Vul het glas daarna met ijsblokjes en garneer met een schijfje sinaasappel. Dit drankje is eenvoudig, stijlvol en vol smaak, de ideale keuze voor elke gelegenheid.

Signature Steve-mocktail.

2. Tea & T

Breng smaak en warmte samen met deze unieke mocktail, waarin de botanische toetsen van de alcoholvrije vermout blendt met de zachte tonen van rooibos thee en het pittige karakter van Double Dutch Ginger Ale.

Ingrediënten

  • 25ml alcoholvrije vermout
  • 20ml rooibos thee (koud gezet)
  • 150ml Double Dutch Ginger Ale
  • Garnituur naar smaak: sinaasappelschil en steranijs 

Hoe maak je het?

Bouw de mocktail in een highballglas door de vermout en rooibos thee toe te voegen. Voeg ijsblokjes toe en top af met Double Dutch Ginger Ale. Garneer met een stukje sinaasappelschil en een steranijs voor een extra smaakdimensie.

Tip: Laat de rooibos 12 uur trekken in de koelkast voor extra smaak.

Tea & T-mocktail.

3. Rooting For You

Dit kleurrijk drankje combineert de aardse tonen van bietensap met de frisheid van Double Dutch Pomegranate & Basil, terwijl een vleugje vanille of gember en citroen voor een heerlijke balans zorgen. Een takje basilicum maakt het af.

Ingrediënten

  • 50ml alcoholvrije gin
  • 50ml verse bietensap
  • 10ml vanillesiroop of gembersiroop
  • 20ml citroensap
  • 100ml Double Dutch Pomegranate & Basil
  • Garnituur naar smaak: takje basilicum

Hoe maak je het?

Voeg de alcoholvrije gin, verse bietensap, vanillesiroop (of gembersiroop) en citroensap toe aan een shaker. Vul de shaker met ijs en shake krachtig totdat het mengsel goed gekoeld is. Zeef het mengsel in een coppaglas en top af met 100 ml Double Dutch Pomegranate & Basil voor een verfrissende sprankeling. Garneer met een takje basilicum en serveer direct.

Rooting For You-mocktail.

4. Barbara’s Rhubarb Bar

Laat je verleiden door deze heerlijke mocktail, waarin de zoetzure tonen van rabarber samenkomen met de frisheid van appelsap en de pittige sprankeling van Double Dutch Cranberry & Ginger.

Ingrediënten

  • 50ml alcoholvrije rabarber gin
  • 25ml troebel appelsap
  • 150ml Double Dutch Cranberry & Ginger
  • Garnituur naar smaak: schijfje appel en tijm

Hoe maak je het?

Vul het collinsglas met ijsblokjes en voeg daarna de alcoholvrije rabarbergin en het troebele appelsap toe. Vul het geheel aan met Double Dutch Cranberry & Ginger voor een verfrissende sprankeling. Roer voorzichtig en serveer direct. Voeg een schijfje appel en tijm toe naar smaak.

Barbara’s Rhubarb Bar-mocktail.

5. My Darling Clementine

Deze mocktail is de perfecte balans tussen zoet en zuur, met een heerlijke citruskick van clementine en een subtiele kruidigheid van sinaasappelbitters. Combineer de frisse tonen van alcoholvrije gin en vermout met de sprankeling van Double Dutch Indian Tonic Water, en je hebt een verfrissende mocktail die elke gelegenheid speciaal maakt.

Ingrediënten

  • 50ml alcoholvrije gin
  • 25ml alcoholvrije vermout
  • 2 druppels sinaasappelbitters
  • Sap van een halve clementine
  • 175ml Double Dutch Indian Tonic Water
  • Garnituur naar smaak: schijfje clementine of olijf 

Hoe maak je het? 

Vul een highballglas met ijsblokjes en voeg de alcoholvrije gin, vermout, sinaasappelbitters en het verse sap van de clementine toe. Roer goed door en top af met de sprankelende Double Dutch Indian Tonic Water. Garneer met een schijfje clementine voor een frisse flair, en voeg eventueel een olijf toe voor een speelse twist.

My Darling Clementine-mocktail.
Powered by Labrador CMS