Hoe de draad wordt opgepakt na het einde van de eerste, met een Oscar bekroonde film, is ook al min of meer duidelijk. Regisseur Luca Guadagnino heeft bevestigd dat hij samen met schrijver André Aciman werkt aan een plot.

1990
‘De nieuwe film begint een jaar of vijf, zes later waar het verhaal van de huidige film is geëindigd. Het speelt zich dus af rond 1990. Het wordt een compleet nieuwe film, met een andere toon.’

Guadagino wist ook al te vertellen dat de hoofdrolspelers Timothée Chalamet (Elio in de film) en Armie Hammer weer mee zullen doen. In de eerste film vormde Noord-Italië het decor, maar voor de nieuwe film is de regisseur van plan op meerdere locaties in de wereld te filmen.

Crisis
Eerder dit jaar vertelde Guadagino dat een vervolg van Call Me By Your Name ook zou moeten gaan over de aidscrisis die woedde in de jaren tachtig en negentig. De eerste film ging daaraan voorbij.

Tot dusver heeft één betrokkene zijn bedenkingen bij een vervolg, James Ivory. Hij bewerkte het boek tot de film en won daarvoor een Oscar. Hij ziet niet zo snel hoe het verhaal van Elio en Oliver verder zou moeten, omdat het volgens hem onmogelijk is om Timothée Chalamet ouder te laten lijken.

Bron: Gay Times