Rik van de Westelaken presenteerde het NOS Journaal, deed mee aan Wie is de Mol? en besloot daarna over te stappen naar SBS Nederland. Daar presenteerde hij voor Net5 het programma Peking Express, een programma dat wel wat doet denken aan Wie is de Mol?.

Eerlijk gezegd vonden we het niet helemaal bij Rik passen toen bekend werd dat hij ook een kwis ging doen op SBS6 met de naam 5 Golden Rings. Liever zagen we hem bezig in Rik over de Grens, over groepen mensen die een opmerkelijk leven leiden.

Even leek het erop dat Rik de Louis Theroux van de Lage Landen zou worden, maar na twee seizoenen was de koek alweer op. Ook het kwisje was intussen overgedragen, aan Kim-Lian van der Meij.

Niet gek dus, dat Rik in het gat sprong dat Art Rooijackers bij de AVROTROS had achtergelaten na diens overstap naar RTL4. Daar gaat hij vanaf dit jaar de presentatie doen van EenVandaag en het eerder genoemde Wie is de Mol?. Leuk, we hebben er nu al zin in!

Intussen hebben we z’n Instagram afgespeurd en de leukste foto’s voor je verzameld. Zouden de fotoshoots voor Winq er ook tussenstaan?