Regenbooggarderobe

Wat trek je aan tijdens Pride?

Shop een complete Pride-garderobe bij elkaar.

Leestijd: < 1 min

Het Pride-seizoen is in volle gang. Maak er een feestje voor de vrijheid van en trek iets toepasselijks aan. Maar wat? Hier een overzicht van de mooiste Pride-collecties en regenboogkleren die je meteen online kunt bestellen. Zo shop je een complete eigen Pride-garderobe bij elkaar.

De Canal Parade is meer dan alleen maar bootjes kijken. Mensen die meevaren maken een statement, laten zien dat diversiteit nog lang niet altijd en overal vanzelfsprekend is en vragen aandacht voor in het recente verleden bevochten vrijheden. Intussen gaat het er vrolijk aan toe en geniet het publiek van hetgeen er voorbij vaart, met een lach en soms een traan. 

Nu in Nederland de Canal Parade en Pride in bepaalde landen min of meer zijn ingeburgerd, zie je dat steeds meer grote kledingmerken inhaken met regenboogkleurige of roze items. Hartstikke sympathiek, zeker als ze melden dat (een deel van) de opbrengst naar goede lhbti-doelen gaat. 

Dit artikel bevat zowel de officiële Pride-collecties die kledingmerken dit jaar hebben uitgebracht als zomaar willekeurig bij elkaar gesprokkelde items die we bij het thema vonden passen. Natuurlijk kun je in je gewone kloffie naar een Pride, maar mocht je zin hebben: pak eens lekker uit.

Levi’s Special Edition Pride Collection
Dit jaar komt Levi’s met een collectie speciaal voor Gay Pride, waarvan de opbrengst voor 100% ten goede komt aan de Harvey Milk Foundation en de Stonewall Community Foundation. T-shirts met teksten als ‘I Am Proud’, sokken, bretels: de keuze is reuze!

Hollister
Weliswaar is Hollister het tienermerk van Abercrombie & Fitch, dat hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden om helemaal los te gaan in hun online Pride-winkeltje. Shorts, slippers, zwembroeken en tanktops, ze hebben het allemaal. En mocht je gaan stinken, dan is er zelfs een Pride-luchtverfrisser.

Favorite Things
Maak er een sjiek feestje van met deze vlinderdas, eventueel gecombineerd met de bretels van Levi’s. Dit strikje is gemaakt van satijn dus hij glimt als een keutel in de maneschijn. Te koop voor 7,95 euro bij Bol.com.

Dreamlily
Is dat niet beeldig, zo’n bloemenkrans in je haar? Dreamlily is een webshop die spullen verkoopt via Amazon. Als je nu bestelt, ben je over een week of twee eigenaar van dit prachtige plastic exemplaar. Trek er en hula-rokje bij aan en kom in Hawaïaanse sferen.

Look Human
Ben jij een ‘bisexual badass’? Of ‘the world’s okayest trans person’? Of ‘just a homo sapien’? Tja, van de teksten moet Look Human het niet echt hebben, maar er valt zeker genoeg leuks te scoren op hun site. Veel activisme hier, maar ook een beetje humor soms, zoals je ziet op het shirt hiernaast

Disney
Het echte leven begint steeds meer op een Instagram- of Snapchat-filter te lijken. Kijk maar eens naar de geinige regenboog-oortjes die Disney heeft gelanceerd, speciaal voor Pride. Iets voor jou? Ze zijn te koop in de parken van Disney, maar ook via sites als eBay. Kijk hier maar eens

Nike
Net als in eerdere jaren brengt Nike speciaal voor het Pride-seizoen een collectie schoenen uit. Dit jaar is gekozen voor symbolen uit de LHBTI-gemeenschap: de roze driehoek en de kleur paars. Waar Adidas kiest voor sober en basic, neemt Nike het iconische driehoeksymbool als uitgangspunt. 

Converse X Miley Cyrus
Niemand minder dan Miley Cyrus heeft de nieuwe Converse Pride Collection ontworpen. Ze heeft een aantal verschillende modellen All Stars onder handen genomen die ze deels voorzag van vrolijke regenboogstippen. De nieuwe collectie vind je hier. Ben je op zoek naar vintage Converse Pride-sneakers? Kijk dan op eBay.

 

American Apparel
‘Still here. Still queer.’ ‘They O.K.’ De teksten op de shirts van American Apparel draaiden er niet om heen en dat vinden we mooi. Hoewel de winkels van A.A. uit het straatbeeld zijn verdwenen, kun je gelukkig nog wel online bij ze terecht.

 

Dr. Martens
De stoere boots van Dr. Martens krijgen iets liefs als je ze voorziet van deze vrolijke kleuren. Laat je voeten stralen en doneer automatisch een deel van de opbrengst aan The Albert Kennedy Trust. De Pride-kistjes zijn hier te koop.

ASOS
Vanwege het succes van vorig jaar heeft Asos opnieuw de samenwerking met GLAAD opgezocht voor een tweede Pride-collectie. Dit jaar bestaat deze uit 22 stukken. Officieel heet de samenwerking Asos x GLAAD&, waarbij het &-teken voor verbinding staat. De Asos Pride-collectie is te koop bij alle vestigingen en online.

Dit artikel zal de komende weken worden aangevuld zodra er weer een nieuwe collectie is gelanceerd. Of wanneer we weer iets mals of moois tegenkomen in een webshop. Zodat jij je straks van top tot teen in Pride-kledij kunt hullen.

Powered by Labrador CMS