Haal Winq nu in huis

De nieuwe editie van Winq is… pink!

Interviews, reisreportages en heel veel meer

25 mei 2018, Winq redactie, 3 minuten

Voor de nieuwe editie van Winq interviewden we een strijdbare Peter van der Vorst, die meer wil dan alleen tv-programma’s maken. Verder: waarom ergeren mensen zich aan zoenende mannen? Lees ook alles over een rehab-paradijs voor gays, Cubaanse asielzoekers en een reis naar Brazilië. Hier een greep uit het aanbod.

De barricades op met Peter van der Vorst

Peter van der Vorst (46) is de wonderboy van RTL: alles wat hij aanraakt, scoort gouden kijkcijfers. Maar hij heeft een hoger doel. "Als ik dan toch over zulke riante budgetten beschik, dan wil ik ook programma’s maken waar mensen iets aan hebben." Verder vertelt Peter over zijn jarenlange kinderwens en zijn elfjarige zoon, de impact van de grappig bedoelde opmerkingen van de heren van Voetbal Inside en de kritiek die er is op hulpprogramma's: "Hoewel ik niet werd genoemd, straalde het ook op ons af."

Peter van der Vorst
Fotografie: Dario & Misja

De scheve berichtgeving over LHBTI's

Wanneer Mounir Samuel op 6 maart NRC openslaat, moet hij even met de ogen knipperen. De klassieke avondkrant van Nederland bericht over de massale vernieling van de abri’s in bushokjes waarin de onderhand befaamde reclame van Suitsupply te zien is. De publieke ophef over de reclame en de bekladding van de posters vindt Mounir in vele opzichten opzienbarend. Zo ook deze krantenkop: ‘Tientallen reclameborden met homo-erotische posters beschadigd’. In een uitgebreid essay neemt Mounir de berichtgeving over de LHBTI-gemeenschap onder de loep.

The Foreigners

Koude lunches, Zwarte Piet, iedereen feliciteren op een verjaardag en zijn we nou direct, of ronduit bot? Winq interviewde en portretteerde dertien mannen die uit het buitenland komen. Ze vertellen wat ze opvalt aan Nederland én aan de Hollandse mannen. "Ik vind de seksualiteit van de Nederlandse man veel experimenteler dan die van de Israëliër. Tijdens Koningsdag tong ik elk jaar met een andere heteroman, vaak onder luid gejuich van diens vriendin." Of dit: "De Nederlandse mannen zien er qua styling soms uit alsof ze een paar seizoenen terug zijn blijven hangen. Denk aan de krullen-met- wetlook naar achter. Gelukkig zijn er meer en meer Nederlanders met nieuwe looks, dus het wordt al beter."
 

The Foreigners
Fotografie: Armando Branco

Resort 12: een rehab-paradijs voor lhbt+

Uit onderzoek blijkt dat gays vaker roken, meer alcohol en drugs gebruiken en vaker een poging tot zelfmoord ondernemen. Ook kampen ze vaker met psychische klachten dan hetero’s. Journalist Cliff Joannou reisde af naar Thailand en bezocht Resort 12, een rehab- en zorginstelling, speciaal gericht
op LHBT+-mensen en hun herstel. Een van de cliënten vertelt: "Mijn rolmodellen waren jongens die drugs namen en zich volspoten met steroïden en helemaal naar de tering gingen op Mardi Gras." Een ander: "Het is van onschatbare waarde dat je hier met andere gays praat. In andere klinieken heb je niet eens door dat je jezelf censureert."

Baai van overvloed: Salvador da Bahia

Salvador ligt op een schiereiland voor de Allerheiligenbaai, een hap uit de tropische noordoostkust van Brazilië zo imposant dat de hele provincie erachter voor het gemak Bahia (baai) werd genoemd. Dit is de hoek van het Zuid-Amerikaanse continent dat op de wereldkaart netjes in de oksel van Afrika past. Als je in Angola met een bootje de zee op gaat, brengen de stromingen je er bijna vanzelf naartoe. Het is geen toeval dat Salvador de grootste ‘Afrikaanse’ stad op het Westelijk halfrond werd. Bij het merendeel van de lokale bevolking stroomt gemengd bloed door de aderen. Jurriaan Teulings maakte een fraaie reisreportage voor Winq, met al even fraaie foto's.

Salvador da Bahia
Fotografie: Jurriaan Teulings

Enkeltje Cuba? No way!

In het laatste halfjaar kwamen er ruim driehonderd Cubaanse LHBT-asielzoekers naar Nederland. Door vanuit Cuba een vliegticket naar Rusland te boeken met een tussenstop in Amsterdam, en vervolgens op Schiphol uit te stappen en hier asiel aan te vragen. Nederland kampt nu met de vraag welk gevaar deze Cubanen nu écht lopen en of ze terug moeten. "Mijn partner zoekt momenteel zijn toevlucht in Frankrijk. Ik hoop dat we ooit in een vrij land kunnen leven."

Rivièra Maison bij Nico: EEN HUIS DAT OMARMT

Voor onze vaste rubriek 'Binnenkijken bij...' zochten we deze keer Nico Tijsen op. Hij is al meer dan 25 jaar creative director bij Rivièra Maison. Voor zijn werk reist hij vier maanden per jaar en vindt het daarna heerlijk om thuis te komen in zijn Amsterdamse appartement. Zijn interieur verandert regelmatig, maar één ding staat vast: Nico kiest altijd voor een warme, klassieke sfeer. 

Binnenkijken bij Nico Tijsen
Fotografie: Denise Keus

AANBIEDING - ALLEEN VOOR LEZERS VAN WINQ

Kom met de liefde van je leven tot rust aan de Mexicaanse Rivièra Maya. Je vliegt met TUI fly van Amsterdam naar Cancun en verblijft zeven nachten
in TUI SENSIMAR Seaside Suites & Spa op basis van All Inclusive. Er zijn negen verschillende restaurants, negen bars, vier buitenzwembaden en op het strand worden sportactiviteiten georganiseerd. Massages vind je in de wellness – als lezer van Winq boek je twee massages (30 min. p.p.) en betaal je maar voor eentje. Negen dagen vanaf 1.199 euro! Alle details over deze reis vind je in deze editie van Winq.

Club Bassiani: het donkerste stukje vrijheid van de Kaukasus

In de razend populaire technoclub Bassiani wordt niet alleen tot zonsopgang gedanst. Het is een sociale beweging en een hub voor de zwaar onderdrukte LHBT's en drugsgebruikers in Georgië. "De feestgangers krijgen stempels bij de ingang met de opdruk ‘parlement om zeven uur’, zodat ze weten wat ze te doen staat zodra ze wakker worden."

Club Bassiani
Fotografie: Hitori – 人

And the Oscar goes to...

In de jaren zestig en zeventig dienden LHBTQ's vooral in bijrollen als karikaturen, probleemgevallen of schurken, en ze belandden meestal in het gevang, in een gesticht of onder de grond. Dat is nu wel anders. Na de onverwachtse successen van Oscar-winnaars Moonlight en Call Me By Your Name lanceert Hollywood dit jaar meer dan ooit tevoren mainstreamfilms met LHBTQ-personages in de hoofdrol. Toeval of trend?

Call Me By Your Name
Call Me By Your Name

Fabulous Frida zit niet stil

ABBA-zangeres Anni-Frid 'Frida' Lyngstad woont al geruime tijd in het mondaine en geïsoleerde Zwitserse bergdorp Zermatt. Maar van een teruggetrokken leven is geen sprake. Het 72-jarige icoon werkt met de andere ABBA-leden aan een spannend project: twee nieuwe liedjes en een hologram-tournee in december van dit jaar. Winq sprak met Frida: "Ik ben nu bezig met een boek gebaseerd op mijn leven, hoewel het geen standaard autobiografie zal zijn. Het heeft meer de vorm van een sprookje waarin een oudere vrouw en een dier elkaar hun levensverhaal vertellen."

Word abonnee!

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: een gezichtsverzorgingspakket van ClarinsMen ter waarde van 111,50 euro die je huid hydrateert en volledig beschermt.

Nog geen abnnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement voor 29,95 euro, plus het gezichtverzorgingspakket. Dat is in totaal een korting van 80%! 

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau! 

 

Word abonnee van Winq
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau