Winq tipt

Vier Pride in Den Haag!

Weekendplanner

06 juni 2018, 3 minuten

De grootste steden van ons land zijn inmiddels voorzien van een Pride-festival. Zo ook Den Haag. De botenparade over de grachten gaat niet door, The Hague Rainbow Festival gelukkig wel.

De derde editie belooft weer een spektakel te worden. The Hague Rainbow Festival vindt plaats op zaterdag 9 juni, maar op vrijdagavond is er vast een eighties en nineties feest op de Grote Markt.

Door naar het echte werk: er zijn zaterdag twee grote podia: eentje op de Grote Markt (kun je dus gewoon blijven hangen) en de ander op het terrein bij de Grote Kerk.

Pride Walk
Voor de tweede keer kun je meelopen tijdens een Pride Walk door Den Haag. De kleurige stoet loopt om 13.00 uur vanaf het Homomonument naar de Grote Markt en vraagt aandacht voor seksuele diversiteit en de acceptatie van homo’s. Vorig jaar liep burgemeester Pauline Krikke mee tijdens de eerste Haagse Pride Walk. Of ze dat dit jaar ook doet, is nog niet bekend.

Feest!
Vervolgens is er een groot feest op de Grote Markt met optredens van Antje Monteiro, Jordan Roy (die binnenkort de theaters ingaat met een ode aan George Michael) en de dames van OG3NE.

Het Rainbow Festival wordt ‘s avonds afgesloten met een een groot feest.

Bonustip
Ben je een Haagse radioluisteraar? Den Haag FM heeft deze hele week een ‘gayweek’. De uitzendingen staan van 7 tot 10 uur in de ochtend in het teken van de acceptatie van LHBTQ’s.

Coverbeeld: Ellen van der Meer

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau