Pride nieuwtjes:

Pride-nieuwtjes: Een speciale regenboog-emoji op Twitter, een Pride-pont en meer

15 juni 2018, Winq redactie, 5 minuten

Aangezien overal ter wereld Pride wordt gevierd, verzamelen we vandaag de leukste nieuwtjes hierover. Om te beginnen is er een nieuwe regenboog-emoji in de vorm van een hart, een speciale Pride-pont, de Dom in Utrecht en de kleinste Pride ter wereld.

‘Regenboog love emoji’

Twitter viert Pride met een nieuwe regenboog-emoji in de vorm van een hart. Wanneer je de hashtags #Pride2018, #LoveIsLove, #LoveWins, #PrideParade of #Pride gebruikt, verschijnt de emoji automatisch achter de hashtag. Twitter doet dit, omdat het wil strijden voor gelijkheid over de hele wereld. Klik op het filmpje hieronder om de emoji te bekijken.

De kleinste Pride ter wereld is in… Seyðisfjörður

Het gehucht Seyðisfjörður ligt zo’n vierhonderd kilometer van de IJslandse hoofdstad Reykjavik. De zevenhonderd inwoners hebben de straat in het dorp in regenboogkleuren geschilderd en hopen op zo’n honderd belangstellenden. Reykjavik zelf organiseert ook een Pride, waar ongeveer honderdduizend mensen op afkomen. Op 12 augustus is de Pride in Seyðisfjörður.

Seyðisfjörður

Amsterdam houdt ontwerpwedstrijd voor Pride-pont

De pont over het IJ zal tijdens Pride Amsterdam een feestelijk tintje krijgen. Vervoersbedrijf GVB houdt een ontwerpwedstrijd, waarbij iedereen een idee kan indienen. De bedoeling is dat een van de pontjes over het IJ de hele maand augustus vermomd als Pride-pont over het water heen-en-weert. Kijk op de website van het 'GayVB' voor een sjabloon van de pont en ga helemaal los.

Pride-pont

Het carillon van de Utrechtse Dom speelde Pride-liedjes

Om het Utrechtse Midzomergrachtfestival in te luiden, speelde het carillon van de Dom vijftien verschillende Pride-klassiekers. Denk hierbij aan hits van Lady Gaga, Diana Ross en ABBA. 15 juli was het zover, van half een tot half twee liep heel Utrecht mee te zingen met de liedjes die werden gespeeld door beiaardier Malgosia Fiebig. Bekijk hier het hele programma van Midzomergracht 2018.

Midzomergrachtfestival

Polen heeft nu een onbreekbaar regenboogmonument

In Warschau werd de Pride-maand ingeluid met de onthulling van een nieuw regenboogmonument. In het verleden is het monument vijf keer vernield door extreemrechtse aanhangers of hooligans. Het nieuwe monument is een lichtkoepel die bestaat uit de welbekende regenboogkleuren. Het is min of meer onverwoestbaar. Op de foto hieronder het oude monument, dat uit plastic bloemen bestond, en het nieuwe regenboogmonument.

Regenboogmonument

Filmpje! Bekijk de Pride in Miami

Miami Beach is altijd wat eerder met z’n Pride-evenementen. Al in april is het feest. Dit jaar traden Adam Lambert, Gloria Estefan en Duran Duran op. De onderstaande video geeft een impressie van de Pride Parade.

Hoe loop jij erbij tijdens Pride?

Vaak vragen mensen waarom sommige Pride-bezoekers er zo opvallend uitgedost bijlopen. Stylist Maik de Boer had daar laats een mooi antwoord op: "Het uitdossen en verkleden heeft als reden dat ze kunnen laten zien hoe groot onze groep is. Want die valt anders niet op. Er zijn genoeg mannen in mijn omgeving die een relatie met mannen hebben, maar dat voel en zie je niet eens, omdat die er net zo uitzien als jij en ik, om het zo maar te zeggen. Wat dat betreft vind ik het wel heel goed.”

Maak er daarom een feestje voor de vrijheid van en trek iets toepasselijks aan. Maar wat? We maakten een overzicht van de mooiste Pride-collecties en regenboogkleren die je meteen online kunt bestellen. Zo shop je een complete eigen Pride-garderobe bij elkaar.

Levi's Pride Collection
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau