Freek Bartels speelt player in nieuwe musical

Win kaarten voor de voorstelling op 11 juli

05 juli 2018, Roel Janssen, 2 minuten

Na het succes van Showponies, is Freek Bartels deze zomer te zien in de Nederlandse vertaling van de Amerikaanse musical She Loves Me. Wij spreken hem tijdens de repetities.

Jullie zijn volop aan het repeteren. Waar gaat het stuk She Loves Me over?
“Als ik het mensen probeer uit te leggen, vraag ik altijd of ze de film You’ve Got Mail met Tom Hanks en Meg Ryan kennen. Het gaat over twee mensen die elkaar in het echte leven niet kunnen uitstaan, maar als penvrienden verliefd op elkaar zijn. Ze zijn collega’s, maar weten dus niet van elkaar dat ze elkaars penvriend zijn. Het speelt zich af in de jaren dertig in een parfumeriezaak. Gaan ze ontdekken dat ze elkaar toch leuk vinden?”

Dat klinkt als een romantisch stuk.
“Het is ontzettend romantisch, maar ook heel grappig en ontroerend. Een soort bonbondoosje dat langzaam opengaat.”

Wat voor een rol speel jij in dit stuk?
“De rol van Stephan, een medewerker van de parfumeriezaak. Een heel gladde en foute man. Stephan doet het met iedereen en gedraagt zich niet netjes tegenover vrouwen. Een ontzettende player."

“Er is geen tijd voor gedoe en gezeik”

Dat moet leuk zijn om te spelen.
“Het mag allemaal best aangezet worden. Ik speel samen met Desi van Doeveren, los van dat Desi een goede vriendin is, is het ontzettend leuk om met haar te spelen. We vergroten alles uit. Je hebt het liefdeskoppel, wij zijn de over de top versie daarvan.”

Wie spelen er nog meer in She Loves Me?
“Onder anderen Joey Schalker en Christanne de Bruijn. Zij hebben allebei al in heel veel theater- en musical stukken gespeeld. Christanne is daarnaast deze herfst te zien in de hoofdrol van De Dirigent.”

Het stuk is van De Kernploeg. Zij brengen nog onbekende Amerikaanse musicals naar Nederland. Speelde je vorig jaar ook niet in A New Brain?
“Klopt. Het leuke van De Kernploeg is dat alles in een korte tijd gedaan wordt. Normaal repeteer je vier, soms zes weken. Nu moet het allemaal in drie weken gebeuren. Er is geen tijd voor gedoe en gezeik, je moet afspraken nakomen en bent veel met de technische kant bezig.”

Kun je dan nog wel improviseren?
“Jawel. We hebben nog wel de vrijheid zelf dingen te ontdekken. Al ben ik wel heel erg bezig met de technische kant. Dat moet ik eerst in mijn hoofd hebben, voordat ik kan freewheelen. Je werkt als het ware andersom. Maar ik werk samen met een fijne groep mensen die al lang in het vak zitten.”

She Loves Me is van 7 tot en met 15 juli te zien in Dansmakers Amsterdam.

Maak kans op kaarten
Op Winq.nl maak je nu kans op 2x2 kaarten voor de voorstelling van She Loves Me op 11 juli. Mail om kans te maken naar win@winq.com onder vermelding van ‘She Loves Me’ en vergeet niet je naam en adresgegevens te vermelden. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau