Haal Winq 090 nu in huis

Dit staat er allemaal in het zomernummer van Winq

Over helden, Queer Eye en kale knapperds

20 juli 2018, Jaap Bartelds, 4 minuten

In het zomernummer van Winq staan we stil bij het thema van Pride 2018: Heroes. Wie zijn nou onze échte helden? Verder blikken de mannen van Queer Eye terug op twee nieuwe seizoenen en zeggen ze wat ze met Donald Trump willen doen. Ook: hoe is het om kaal te worden? En we interviewden tv-talent Nicolaas Veul, die vertelt over homofobie en Pamela Anderson. Maar er is meer: hier een selectie.

Winq ❤️ Loves

Amsterdam Pride staat dit jaar in het teken van heroes. De redactie van Winq koos zes uitzonderlijke heroes en zette er een spotje op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze uil? In ’t Mandje, een van Amsterdams oudste gaycafés, pronkt achter de bar nog altijd een kleine keramieken uil. Back in the day redde dit kitscherige vogeltje vele gays van de tralies. En zo zijn er nog vijf heldhaftige voorbeelden.

Winq Loves

Up & Coming: Dook van Dijck

Dook van Dijck (26) heb je misschien wel een keer voorbij zien komen. Hij reisde het land door met De Marathon, speelde een rol in Soldaat van Oranje en was te zien in tv-series als Jeuk en CMC. Hij staat deze zomer in het theater als Jacob in Het Pauperparadijs. Maak dus snel kennis met Dook!

Fotografie: Johanna Hagen

Het is vooral verliezen bij de Gay Games

Op 4 augustus begint in Parijs de tiende editie van de Gay Games. Twintig jaar geleden organiseerde Amsterdam dit toernooi en velen kijken met weemoed terug naar de Friendship Village, het grote aantal activiteiten en de uitgebreide versiering van de stad. De 2,7 miljoen euro verlies die het evenement geleden heeft, vergeten we maar al te graag. Gaat Parijs 2018 ook kopje onder?

Winnen!

Dit is alweer de negentigste editie van Winq en het is ook nog eens de Pride-editie. Een prima moment om weer lekker veel weg te geven: voor meer dan tienduizend euro aan cadeaus! Ga naar winq.nl/winnen en kies wat je wil hebben. Op 1 september worden de winnaars gekozen.

Winnen

Nicolaas Veul: "Ik kies ervoor het kwetsbare te tonen"

Nicolaas Veul (34) is meer dan een programmamaker. Met series als De Westerlingen wil hij de wereld beter leren begrijpen, maar vooral ook zorgen dat de kijker zijn visie bijstelt. “Ik wil ogen openen en ervoor zorgen dat het een beetje mooier wordt hier.” Verder vertelt hij over zijn gevoelens voor... Pamela Anderson!

Nicolaas Veul
Fotografie: No Candy

“Dat we ieder jaar de Pride vieren, vervult mij met trots”

Winq interviewde een aantal mensen die we hebben uitgeroepen tot 'helden van de werkvloer'. Omdat ze het verschil maken op hun werk. Een daarvan is GroenLinks-politicus Rutger Groot Wassink. Hij is sinds dit jaar wethouder sociale zaken, democratisering en diversiteit bij de gemeente Amsterdam. Emancipatie, acceptatie en veiligheid van de LHBTQ-gemeenschap staan hoog op de agenda. “Iedereen moet hier zichzelf kunnen zijn.” 

Rutger Groot Wassink

"Laat maar mam, ik googel het wel"

Wie leert je over daten met jongens als de biologieleraar niet veel verder komt dan een lullig kwartiertje met een komkommer en een condoom? Vier jongeren over liefde, seks en het her- en verkennen van hun grenzen. "Mijn beste vrienden moesten mij uitleggen wat de woorden top en bottom betekenen."

Paris M'Embrasse

Is er een Parijs voorbij de wereldberoemde Eiffeltoren en de Nutella crêpes? En wat bezielt het echte Parijs? Winq trad buiten de gebaande paden en kwam terecht in een stad die op het eerste gezicht lijkt op een openluchtmuseum, maar kijk je verder, dan zie gaat er een wereld voor je open.

Parijs

Plan Bey

Beiroet staat niet bekend als mediterrane citytrip, maar doe jezelf een lol en boek dat ticket naar Libanon. Voor minder dan 300 euro retour maak je kennis met heerlijk eten, een fijn klimaat en een lokale bevolking die niet alleen gastvrij maar ook nog eens bloedmooi is.

Beiroet

Kaalangst

We vroegen zes mannen die kaal zijn of worden hoe het is om geen haar meer te hebben. Over paniek, acceptatie en de keuze voor de tondeuse. Heel toepasselijk fotografeerden we ze op een bowlingbaan. Het resultaat: openhartige gesprekken en mooie foto's.

Kaalangst
Fotografie: Henri Verhoef

De mannen van Queer Eye: het leukste vijftal sinds Scary, Ginger, Baby, Sporty en Posh

De jongens van Queer Eye vertellen wie ze het liefst een make-over willen geven, en hoe ze kijken naar de hedendaagse beleving van mannelijkheid. We vuurden een bombardement aan vragen op ze af, sommige heel serieus en sommige juist helemaal niet. Zo weten we nu dat Tan nog nooit een sekstape heeft gemaakt, én hoe ze Donald Trump het liefst onder handen zouden nemen. Alhoewel: "Die man is niet meer te redden."

Queer Eye

Een spelletje met Netta

Na een spannende puntentelling en een reprise van het winnende nummer ‘Toy’ is het Songfestival voor dit jaar weer voorbij. De 25-jarige Netta uit Israël ging er met de winst vandoor. Maar wat staat er nu op de planning? Winq legt Netta een paar spannende scenario’s voor.

Netta
Fotografie: Dario & Misja

Naar het Stedelijk Museum met Bas Kosters

In de nieuwste vleugel van het Stedelijk Museum in Amsterdam is de collectieopstelling Stedelijk Base te zien: de ontwikkelingen in kunst en design van 1880 tot nu. Hoog tijd voor een bezoekje. We vroegen gerenommeerd ontwerper Bas Kosters mee. Wel zo gezellig.

Word abonnee

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: een stijlvolle zonnebril van Tavat Eyewear, ter waarde van 305 euro!

Nog geen abnnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement voor 43 euro, plus een zonnebril van Tavat Eyewear. Dat is in totaal een korting van 86%! 

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau! 

Word abonnee van Winq
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau