Winq ♥︎ Loves

Cobra Art exposeert kunst van gay kunstenaars

01 augustus 2018, Winq redactie, 3 minuten

Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer op een aantal van onze favoriete nieuwe hotspots, leuke gadgets en meer. Deze week met gay kunst en ABBA!

Uit eigen toko

Dit jaar heeft H&M de allereerste Pride-collectie uit de geschiedenis. De collectie bestaat uit T-shirts, crop tops, jeans, shorts, hoodies en accessoires, om het maar eens in goed Nederlands op te sommen. Op de kleding zijn teksten te zien als 'Love', 'Pride' en 'Free & Equal'. Tien procent van de opbrengst gaat naar de Verenigde Naties. Extra leuk: voor de Nederlandse campagne heeft H&M queer werknemers gebruikt.

Pride bij The Duchess

Als je een keer bij The Duchess hebt gegeten, heb je óf genoten van het wereldberoemde dessert the Chocolate Explosion, óf nog steeds spijt dat je het niet geprobeerd hebt. Speciaal voor Pride hebben ze een nieuwe versie gemaakt met alle kleuren van de regenboog.

Ode aan de oceaan

“In Amsterdam is overal water. Het is mysterieus en verandert constant”, aldus designer Germans Ermičs, die zich voor zijn nieuwe collectie speakers en headphones voor Bang & Olufsen liet inspireren door de krachtige kleuren van de oceaan. Om de collectie goed te presenteren, heeft het audiomerk een pop-up store geopend aan de Amsterdamse Raadhuisstraat. Op zoek naar een nieuwe speaker of muzieksysteem voor in huis? Kom langs voor 5 augustus, want zo plots als deze zaak er was, zo plots is-ie straks ook weer verdwenen.

Gay artists

Om Pride te vieren, exposeert en verkoopt brandstore Cobra Art tot 12 augustus naast de reguliere collectie ook kunstwerken van bekende artiesten uit de gay gemeenschap. Er zal werk van Anonymous Black en Jessica Guidi te zien zijn en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Wij spraken de eigenaren tijdens de opening al over de winkel.

Coverbeeld: Jessica Guidi, Obama the Queen

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau