Inclusief een botenparade

Zwolle krijgt in 2019 al een eigen Pride

Leestijd: < 1 min

Roze Zaterdag 2020 ging aan hun neus voorbij, maar dat betekent niet dat er geen Pride komt in Zwolle: vanaf 2019, een jaartje eerder dan gepland, kleurt Zwolle in de kleuren van de regenboog.

De stad Zwolle was in de race Roze Zaterdag in 2020 te organiseren, uiteindelijk werd twee maanden geleden bekend dat Leeuwarden dat mag gaan doen. Er werd direct een back-up plan aangekondigd: Zwolle Pride in 2020. De gemeentelijke instanties waren zo enthousiast, dat ze dat nu een jaar vervroegen.

Organisator Niek lá Mon: “Met de Canal Pride en het Zwolle Pride Weekend hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTQ’s te vergroten. Door samenwerking met lokale ondernemers, het open karakter en lage drempel van de botenparade willen we de verbinding aan gaan met de Zwolse bevolking en alle bezoekers van de parade. Wij zijn niet alleen trots op de LHBTQ-gemeenschap, maar ook op de stad als geheel en dat vieren we samen.”

Zwolle Pride Weekend vindt waarschijnlijk plaats in het laatste weekend van augustus. Er zal ook een botenparade over de Zwolse grachten zijn.

Powered by Labrador CMS