Op Instagram schrijft Madonna: “Om mijn verjaardag te vieren en als dank voor alle donaties voor mijn Birthday Fundraiser, wil ik een bijzonder optreden delen dat ik gaf tijdens het Met Gala.”

Het is inmiddels traditie: tijdens het jaarlijkse modefeestje pakken de sterren ieder jaar flink uit met waanzinnige outfits. Dit jaar was het thema religieus van aard en droeg het de titel ‘Heavenly bodies’, dat Madonna natuurlijk op het lijf was geschreven.

Ze gaf een optreden van bijna een kwartier, waarbij ze begon met ‘Like a Prayer’. De titelsong van het gelijknamige album uit 1989 staat bovenaan onze lijst met de zestig beste Madonna-singles, dat we maakten ter gelegenheid van haar verjaardag. Die lijst vind je achter deze link.

Na ‘Like a Prayer’ volgt de nieuwe track, ‘Beautiful Game’ vanaf 6.05 minuten. Als afsluiter zingt Madonna een cover van Leonard Cohens ‘Hallelujah’. ‘Beautiful Game’ doet denken aan de dystopische ballads ‘Heartbreak City’ en ‘Joan of Arc’ op haar laatste album uit 2015, ‘Rebel Heart’. Het is nog niet bekend of Madonna de track ook op single zal uitbrengen.

Al eerder waren er beelden te vinden van Madonn’s optreden tijdens het Met Gala, maar nog niet in deze kwaliteit. Met dank aan Dany. B. Tull, die een en ander netjes heeft opgepoetst.