Dit staat er allemaal in het nieuwe nummer van Winq

24 september 2018, Jaap Bartelds, 4 minuten

In de 91e editie van Winq gaat het over cosmetische ingrepen: ligt daarop nog steeds een taboe? Ook is er een Berlijn-special: we laten zien hoe de stad een queer capital werd en we lieten Patrick Martens er filmen en over vertellen. En wie heeft het toch steeds over 'geile bekkies'? Hier een greep uit het nieuwste nummer van Winq.

Up & Coming: Toon Loonbach

Danstalent Toon Lobach (20) had nog maar net het gymnasium afgerond, toen hij een contract kreeg bij het Nederlands Dans Theater. Zelf snapt hij ook niet helemaal hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. “Het is een droom die uitkomt.” Een interview met dit wonderkind.

Toon Loonbach
Foto: Rahi Rezvani

Happy couple: Mick en Sander

Mick (49) is politieagent en Sander (40) is verpleegkundige. Mick was getrouwd met een vrouw en heeft vier kinderen. Maar het ging niet meer zo goed en toen kwam hij Sander tegen. "Ik vond mannen wel spannend, maar ik was er helemaal niet zo mee bezig. Toen ik Sander zag, wist ik niet wat me overkwam..."

Acteur Majd Mardo is niet in een hokje te stoppen

Het afgelopen jaar was een aaneenschakeling van mijlpalen voor Majd Mardo (29). Hij won een Gouden Kalf, kreeg een vast contract bij het gezelschap van Ivo van Hove en de films Jungle en Gewoon Vrienden zijn genomineerd voor een Prix Europa. De in Syrië geboren acteur heeft zijn missie nog lang niet volbracht. “Ik zal de wereld nu eens laten zien dat ik hier thuishoor en dat ik niet alleen ben gekozen omdat diversiteit nu opeens een ding is dat zo veel aandacht krijgt.”

Majd Mardo
Foto: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Column Johan Goossens: gratis advies van de Marokkaanse taxichauffeur

"Vind jij dit een veilige buurt?”, vroeg de Uber-chauffeur toen hij me ophaalde in de nachtelijke Bijlmer.

“Jawel… Hoezo?” Ik keek naar de donkere flats en toen naar de chauffeur: een zachtaardige, mollige Marokkaan van een jaar of 23.

“Ik zou hier niet zomaar ’s avonds over straat gaan lopen, man…”, zei hij. Hij nam een slokje van zijn KFC-milkshake en klemde de beker tussen zijn benen.

7x Boedapest

Boedapest heeft zowel het hippe van Pest als het historische van Boeda. Daarnaast kun je er goedkoop op stap en verrassend goed eten. Een overzicht van de heerlijke Hongaarse hoofdstad.

Boedapest

Hoe Berlijn een queer capital werd

Berlijn is Queer met een hoofdletter Q. Maar waarom de stad precies zo’n aantrekkingskracht heeft op LHBTQ’s? Voor het antwoord moeten we terug naar de zeventiende eeuw. Vanaf die tijd is entertainment de rode draad door de geschiedenis van de stad.

Berlijn

Berlin Roadtrip met Patrick Martens

Met een volgepakte Volvo XC40 en XC60 reisden we af naar een van de meest autovriendelijke metropolen van Europa: Berlijn. Presentator/acteur Patrick Martens klom achter het stuur en leidde ons langs twintig hotspots in en rondom Dickes B, Oben An der Spree.

In het magazine lees je een uitgebreide reportage. Maar hou ook deze website in de gaten voor een videoverslag in meerdere delen.

Patrick Martens
Foto: Rutger Geleijnse

Ich bin HUMMUSSEXUELL

We blijven nog even in Berlijn, want we laten je kennismaken met restaurant Kanaan. Hoe los je conflicten op die de wereldvrede bedreigen en mensen tot elkaars grootste vijand maken? De machtigste politici breken er al jaren hun hoofd over. Wat hen niet lukt, kunnen de Israëlische Oz Ben (38) en de Palestijnse Jalil (37) wel met hun restaurant. “Iedereen, man, vrouw, LHBTQ of hetero kan hummussexuell zijn.”

Design: vooruitblik op het nieuwe woonseizoen

De vt wonen&design beurs brengt jaarlijks alle  wooninformatie onder één dak bij de start van het nieuwe woonseizoen. Ga je verbouwen of wil je een snelle metamorfose? Hoe pak je dat aan? Wat is er te koop? Op deze (en heel veel meer) vragen krijg je antwoord op de vt wonen & design beurs 2018. Winq blikte alvast vooruit en brengt je op de hoogte van de laatste woontrends.

Woontrends

HET PERFECTE PLEKJE

In 2010 lieten architect en designer Julio Oropel (50) en ontwerper José Luis Otiñano (50) hun oog vallen op een appartement in de historische wijk Congreso in Buenos Aires. Ideaal als werkstudio, dacht het stel. Na twee jaar grondig renoveren, met behoud van de originele elementen, kwam langzaam het besef dat de ruimte ook de perfecte plek is om te wonen. “De energie stroomt letterlijk ons huis in.” Wij keken even binnen bij dit bijzondere stel met een bijzondere smaak.

Binnenkijken
Foto: Maria Eugenia Daneri

Forever Young

Je kunt prima eerlijk over een cosmetische ingreep vertellen op een date, blijkt uit Winqs grote cosmetische ingreep onderzoek. Maar vóór je dertigste naar een kliniek lijkt nog een taboe te zijn. "Onderhoud is het toverwoord. Mensen denken hier pas over na als de eerste tekenen van verval te zien zijn." 

Forever Young
Beeld: Censuur.com

Laugh Out Loud

voorheen was het soms als een boer met kiespijn, nu hebben deze mensen alle reden om oprecht hun tanden bloot te lachen. Een serie portretten met foto's en ontroerende interviews. Op deze foto staat Franky, die zijn vrouwelijkheid heel lang voor zichzelf heeft gehouden. Hij heeft veel te danken aan zijn moeder: "Ze snapt het ook echt, verwart me niet met een transgender persoon, al heeft ze daar overigens ook geen probleem mee.

Laughing Out Loud
Foto: Ernst Coppejans

Vijf vragen aan Rick Paul van Mulligen

Vanaf 22 september deelt Rick Paul van Mulligen (36) het podium met veertien andere acteurs in een show waar niemand nog het verhaal van kent. Allemaal mensen van Toneelgroep Oostpool, onder regie van Marcus Azzini, is één groot experiment. “Ik zag er van tevoren best tegenop.”

Rick Paul van Mulligen
Foto: Brendan Bank

Interview: de makers van Niemand in de Stad

Een arthousefilm vol ‘braspartijen, verliefdheid en ranzige seks’. Niemand in de Stad, de eerste speelfilm van regisseur Michiel van Erp (54), opent eind september het Nederlands Film Festival. Een film naar de gelijknamige roman van Philip Huff (34). Acteertalent Chris Peters (24) schittert met zijn ingetogen spel. Een bijzondere chemie tussen drie generaties mannen.

Are you sure you're straight, Jasper Demollin?

Jasper Demollin, je weet wel, dat langharige snoepje van Streetlab en de Tante Joke Karaoke Band. Binnenkort reist hij het land door met All Stars de Musical. Wij vragen ons toch wel af of Jasper niet wild gaat dromen van al die mannen in de kleedkamer… hoe straight is hij eigenlijk? Tijd om daarachter te komen.

Jasper Demollin
Foto: Romy Treebush

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: een shirt van A fish named Fred, ter waarde van 79,95 euro!

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers en een digitaal abonnement, plús een shirt dat je zelf uitkiest bij A fish named Fred ter waarde van 79,95 euro. Nu samen voor maar 29,95 euro in plaats van 132,45 euro. Dat is in totaal een korting van 77%! 

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau! 

Word abonnee
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau