Leuke video: kinderen mengen zich in het Bert en Ernie-debat

26 september 2018, Winq redactie, 5 minuten

Denken kinderen dat Bert en Ernie gay zijn? De meeste kinderen die meewerken aan dit filmpje kan het eigenlijk niets schelen. “Het zijn toch poppen?” “Wat weten wij kinderen nou van liefde?” “Ik heb er geen problemen mee hoor.”

Vorige week vertelde een van de scenarioschrijvers van Sesame Street, Mark Saltzman, dat hij voor de verhaallijnen van Bert en Ernie putte uit zijn eigen leven. Aangezien hij samenwoont met een man, werd dit wereldwijd gezien als een soort coming out van Bert en Ernie: zie je wel, ze zijn een stel. Dit leidde overigens tot hilarische reacties, zoals we vorige week lieten zien.

Al snel kwam de producent van Sesame Street met een reactie: Bert en Ernie zijn geen stel, maar gewoon beste vrienden. En bovendien zijn het poppen, en die hebben geen seksuele oriëntatie (waar vervolgens weer veel discussie over was: want waarom rent Miss Piggy dan altijd zo hitsig achter Kermit aan? Maar dat bewaren we voor een andere keer).

In een video reageren kinderen op de berichtgeving over Bert en Ernie. Sommigen dachten dat het broers waren, anderen denken dat ze beste vrienden zijn. Maar als wordt geopperd dat het een homokoppel is, vinden de meesten dat niet zo boeiend. “Leuk voor ze, en goed dat kinderen te zien krijgen dat dit ook bestaat.”

Een wat ouder kind vindt dat volwassenen met Bert en Ernie aan de haal zijn gegaan en dat alles tot enorme proporties is opgeblazen. “Volwassen maken er altijd een enorm probleem van.” En weer een ander: “Als ze samen willen vissen, dan moeten ze dat gewoon doen.”

Hier de beelden:

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau