Muziek op vrijdag: Party like it’s 1999!

Thank God It's Friday!

12 oktober 2018, Jaap Bartelds, 5 minuten

De film Titanic, de Backstreet Boys, de Spice Girls: alle drie hebben ze gemeen dat ze in 1999 razend populair waren. Voor hun duet ‘1999’ maakten Troye Sivan en Charli XCX een video met allerlei verwijzingen naar toen. O, de nostalgie! Maar er is meer muzikaals te beleven, deze week.

Troye Sivan & Charlie XCX - '1999'

De turqoise iMac, TLC, de bekende scène uit Titanic, de video van 'Say You'll Be There' van de Spice Girls en nog heel veel meer hoogtepunten uit 1999 komen voorbij in de video van 1999. Weet je The Sims nog? Marilyn Manson? The Matrix? Het kapotgeblondeerde spaghetti-permanent van Justin Timberlake? Het stikt werkelijk waar van de referenties. 

Lady Gaga - 'Look What I Found'

Na de powerballad ‘Shallow’ is nu ook ‘Look What I Found’ op single uitgebracht. De video bevat beelden uit de alom geprezen film A Star Is Born, waarin Lady Gaga schittert naast Bradley Cooper. Dit is een solotrack waarin Gaga als Ally Rose de hogere registers van haar stem verkent.

Mariah Carey - 'With You'

Classic Mariah is back! Nadat haar vorige single 'GTFO' nogal fel van leer trok tegen een ex-lover ("Get the fuck out!"), smeert de elusive chanteuse heer weer heerlijk stroop om je mond. De video bevat ook weer alle ingrediënten waar we een typische Mariah-video aan herkennen: haar weelderige lokken in de wind, een mansion vol dure spullen, glimkleren, bontjassen, boobies in een badjas, check, check, checkerdecheck. Wordt het niet eens tijd voor een Mariah Carey-bingokaart?

Douwe Bob - 'Shine'

Sommige mensen zeggen dat Douwe Bob een nek-tattoo heeft. Daar is inderdaad ook van alles neergekalkt, maar men bedoelt natuurlijk Douwes hals-tattoo. In de video zit Bob met cowboylaarzen aan in bad terwijl hij belt met een Aziatisch kindje. Dat kindje komt vervolgens langs voor een kussengevecht. Hoe zou dat aflopen? 

Lucas & Steve - 'Where Have You Gone'

Het eerste dat je denkt als je dit hoort is: "Avicii?" Maar die is eerder dit jaar gaan hemelen. Dit zijn Lucas en Steve, die hun liedje omschrijven als 'a high energy tune with trademark feelgood melodies'. Die liggen zo te horen overal voor het oprapen, want waar lijkt dit toch op...  

 

 

Dua Lipa - 'One Kiss'

Deze week werden de American Music Awards uitgereikt. Tijdens de show traden Mariah Carey, Cardi B, Camila Carbello en Panic! At The Disco op. En Dua Lipa, die de zomerhit van dit jaar scoorde met 'One Kiss'. Hier de live-versie. 

Panic! At The Disco - 'Bohemian Rhapsody'

Vanuit Sydney deed Panic! At The Disco een duit in het zakje. Speciaal voor de American Music Awards zongen ze Queens 'Bohemian Rhapsody'. Is het mooi? Is het lelijk? Dat mag je zelf beoordelen.

Amber Mark – ‘Can You Hear Me’

De überhippe hotelketen W heeft sinds kort een eigen platenlabel, W Records. Ze strikten de hier nog onbekende Amber Mark voor een contract voor een aantal singles, die wereldwijd in alle W Hotels te horen zullen zijn. Daarnaast scoorde Amber een contract bij PMR, waar ook Disclosure en Jessie Ware hun muziek hebben ondergebracht. Gaan we nog veel van horen, ook buiten de W Hotels.

St. Vincent – ‘Savior’

Haar album Masseduction (geen tikfout) stamt alweer uit 2017, maar Annie Clark a.k.a. St. Vincent kan er geen genoeg van krijgen. Ze heeft een akoestische versie uitgebracht van dat album, met het verschil dat deze versie Masseducation heet. Luister hier naar ‘Savior’ in een nieuw jasje. Of eigenlijk zonder jasje dus.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau