Deze mannetjespinguïns broeden samen een ei uit: dolverliefd!

Dieren in het nieuws

16 oktober 2018, Winq redactie, 3 minuten

Eerder deze maand meldden we nog een geweldsdelict waarbij een homopinguïnstel een kuiken hadden gekidnapt. Aan de andere kant van de wereld gaat het er een stuk liefdevoller aan toe: de mannetjespinguïns Sphen en Magic hebben samen een ei uitgebroed.

Sphen en Magic wonen samen in het Sea Life Aquarium in Sydney, Australië. Het zijn ezelspinguïns, die elkaar al enkele maanden het hof maakten. De twee mannetjes bouwden samen een nest, voerden paringsrituelen uit met elkaar en ze verzamelden steentjes, die ze elkaar gaven.

Verzorgster Tish Hannan zei in een interview met ABC News dat Sphen Magic zelfs een speciale steen heeft gegeven, alsof hij hem een huwelijksaanzoek heeft gedaan. Ook maken de twee pinguïns buigingen naar elkaar. “Dat is hoe ezelspinguïns elkaar laten zien dat ze van elkaar houden. Superschattig.”

Om te kijken hoe de twee zouden omgaan met een ei, kregen ze van de verzorgers eerst een nep-ei. “Ze begonnen meteen te broeden”, zei Hannan. Daarop besloten ze de mannetjes een echt ei te geven, afkomstig van een ander koppel dat er twee had. Ezelpinguïns kunnen slechts één kuiken tegelijkertijd groot brengen, dus die misten dat tweede ei toch niet.

Hier in Sydney is alles dus koek en ei, maar in Denemarken ging het niet helemaal goed. Daar besloten twee mannetjes het kind van de buren te jatten. Na een handgemeen zijn de gemoederen daar weer bedaard.

Er zijn overigens nog meer pinguïnstellen die uit twee mannetjes bestaan: In Duitsland zijn er Stan en Oli en in Ierland Penelope en Missy. Eerder waren er ook Pedro en Buddy in Toronto en Roy en Silo in New York, maar die zijn niet meer samen.

Hier de video’s uit Sydney:

Bron: AD

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau