Op het moment dat de regering-Trump van plan is om wetgeving in te voeren waarin wordt vastgelegd dat iemands geslacht bij de geboorte wordt bepaald en altijd zo blijft, heeft de Amerikaanse krant Washington Post een ingezonden brief van Caitlyn Jenner gepubliceerd. Hierin schrijft ze dat ze van mening is veranderd over Donald Trump en zijn presidentschap.

Caitlyn Jenner was tot 2015 Bruce Jenner. In dat jaar kwam ze naar buiten als transgender vrouw. Aanvankelijk vond ze dat Donald Trump iemand was die voor verandering kon zorgen binnen de Republikeinse partij, als het gaat om LHBTQ-gerelateerde kwesties. Veranderingen ten goede, welteverstaan. Dit nadat Trump tijdens de Republikeinse Nationale Conventie had gezegd dat hij de LHBTQ-gemeenschap wil ondersteunen.

"Ik zat verkeerd"
Jenner schrijft: “Ik geloofde dat ik een bijdrage kon leveren aan de partij en de regering-Trump, om ervoor te zorgen dat ze anders gingen denken. Ondanks alle kritiek die ik hierop kreeg vanuit de LHBTQ-gemeenschap, bleef ik hopen op een positieve verandering.” Nu geeft ze toe dat ze ‘droevig genoeg’ verkeerd zat.

Inmiddels ziet Jenner dat met name de transgendergemeenschap genadeloos wordt aangevallen door Trump. “Hij gebruikt transgender mensen om de meest rechtse mensen binnen de partij voor zich te winnen. Zijn anti-transgenderpraktijken zijn volgens hem bedoeld om ‘het land te beschermen’.”

"Mijn hoop was misplaatst"
Aan het einde van haar betoog geeft Jenner toe dat ze een fout heeft gemaakt door te denken dat ze met Trump zou kunnen werken. “Mijn hoop was misplaatst. Ik kan niemand ondersteunen die tegen ons is. Ik moet leren van mijn fouten en vooruit kijken. Jenner maakt ten slotte een belofte aan de LHBTQ-gemeenschap: ze zal beter luisteren naar mensen en ze benadrukt dat transgender personen zich niet onzichtbaar laten maken.

Bron: GayStarNews