Lijstje

Can’t Get Kylie Out of my Head

Dit zijn onze favoriete Kylie nummers

15 september 2019, Winq redactie, 3 minuten

Afgelopen week werd bekend dat het Glastonbury-concert van Kylie Minogue het best bekeken Glastonbury-concert ooit was. Daarom hier onze tien favoriete nummers van Kylie Minogue.

10. Stop Me from Falling

Kylie bracht afgelopen vorig jaar voor het eerst in vier jaar weer een nieuw album uit: Golden. Ze besloot het over een andere boeg te gooien en pakte het vliegtuig naar Nashville om een countryplaat te maken. Met succes: het album komt binnen op de eerste plaats in Australië en de UK. Ook in Spanje scoort ze een hit en daarom brengt ze een speciale remix uit van het nummer ‘Stop Me from Falling’ met de Cubaanse groep Gente de Zona. Ze scoort hierdoor voor het eerst in lange tijd een hitje in Zuid-Amerika.

9. 100 Degrees (Still disco)

Samen met haar zus Dannii (toch een beetje de Jelka van Houten van de Minogue-familie) nam ze voor haar kerstalbum een discoknaller op. Gelukkig is er ook een niet-kerstversie, zodat je het hele jaar kunt genieten van de twee zussen die in gedachten samen rond een discobal dansen. Fun fact: Dannii was eigenlijk de eerste in van de familie die een zangcarrière ambieerde, terwijl Kylie zich aanvankelijk vooral toelegde op acteren in soapserie Neighbours. Hoe vaak zal Dannii gedacht hebben: “That could have been me, mate!”?

8. Santa Baby

Nooit te vroeg voor kerst! In 2010, tijdens de promotie van haar album Aphrodite, bracht ze twee kerstsingles uit. ‘Let It Snow’ en ‘Santa Baby’. Ook al bracht ze in zowel 2015 als 2016 een kerstalbum uit, ‘Santa Baby’ is nog steeds haar grootste kersthit.

7. Where the wild roses grow

Kylie wilde in haar ‘indie’ periode maar wát graag serieus genomen worden. Zo droeg ze tijdens een lezing op ironische toon de songtekst van haar 80s hit ‘I should be so lucky’ voor, maar ook besloot ze samen te werken met een serieuze naam uit de alternatieve muziekscene: Nick Cave. De bijbehorende videoclip is práchtig, en het nummer is een dankbaar duet in karaokebars, want de persoon die niet zo goed kan zingen, kan met een bromstem mooi de partijen van Nick Cave voor zijn of haar rekening nemen.

6. Especially For You (met Jason Donovan)

Samen met Jason Donovan speelde Kylie in de Australische soap Neighbours. Hun personages in de serie waren een stel, en in het echt waren Kylie en Jason dat ook, al werd nooit helemaal duidelijk in hoeverre die relatie werd aangedikt om meer singles te verkopen. Producerteam Stock, Aitken & Waterman werkten met zowel Kylie als Jason samen, dus een duet was al snel in de maak. Vorig jaar was Jason toevallig aanwezig bij Kylies concert in Hyde Park, dus kwam hij het podium op om hun hit samen te zingen. Daar kreeg hij echter amper te kans voor, want Kylie gaf haar microfoon amper uit handen.

5. White Diamond

In 2005 werd Kylies Showgirl tournee bruut onderbroken door verschrikkelijk nieuws: er was borstkanker bij Kylie gediagnosticeerd. Na succesvolle behandelingen en een niet eens zo heel lange break was ze voldoende aangesterkt om de tournee te vervolgen. Ze schreef samen met de Scissor Sisters een nieuw nummer over volharding en doorzettingsvermogen. Het werd tijdens de hervatte tournee als vrolijk popnummer gespeeld, maar Kylie stak het nummer later in een nieuw jasje als ballad.

4. Confide In Me

Begin jaren 90 wist Kylie zich éindelijk los te maken van producertrio Stock, Atiken & Waterman, die haar al die jaren in het strakke keurslijf van ‘simpel popmeisje’ hielden. Ze liet zich een sexy imago aanmeten en besloot samen te gaan werken met een nieuw muzikaal team. In de eerste single van deze nieuwe incarnatie van Kylie is ze te zien als telefoonlijnmedewerkster. Het werd voor een van onze redacteuren hét nummer waarmee hij een klasgenootje uit de kast hoopte te trekken. Is overigens nooit gelukt.

3. Spinning Around

Na haar experimentele uitstapje mid jaren 90, was Kylie in 2000 weer klaar om popmuziek te maken. Met een nummer dat eigenlijk geschreven werd voor de comeback van ons aller Paula Abdul wist ze de hitlijsten opnieuw te bestormen. De gouden hotpants die ze in de bijbehorende videoclip droeg kregen een legendarische status en Kylie was definitief terug in de top 40. Tijdens de promotie van het bijbehorende album trad ze in de Reguliersdwarsstraat op een torenhoog podium op tijdens de Amsterdamse pride.

2. All The Lovers

Ophef! In 2010 bracht Kylie Minogue single ‘All The Lovers’ van het album Aphrodite uit. Om haar gay fans te eren zorgde ze voor heel veel eye candy in haar nieuwste video. Ze liet zelfs wat mannen op beeld met elkaar zoenen, waardoor ze kritiek over zich heen kreeg. Haar platenmaatschappij opperde om die scènes uit de clip te verwijderen (ze hield gelukkig voet bij stuk) en in verschillende Aziatische landen werd de video zelfs verboden.

1. Can’t Get You Out Of My Head

Deze mag natuurlijk op geen enkel best-of lijstje ontbreken. Het is Kylies grootste hit, en werkelijk íedereen kan het meezingen. Het nummer werd geschreven door Cathy Dennis, die in de jaren 90 zelf niet onverdienstelijk aan de weg timmerde als zangeres. Ze schreef dat jaar voor Kylie ook nog de single ‘Come Into My World’. Dennis had nóg een liedje voor Kylie in de aanbieding, maar die zag daar de hitpotentie niet van in. Het nummer? ‘Toxic’, later een gigahit voor Britney Spears.

Foto: Will Baker

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau