De 10 mooiste locaties voor jullie huwelijksreis

02 december 2018, Lars Kamp, 4 minuten

Niet alle landen zijn geschikt om als gay koppel naar op reis te gaan als je net bent getrouwd, in meer dan 70 landen zijn mannen die seks hebben met elkaar zelfs strafbaar. Gelukkig zijn er genoeg locaties waar je wél naar toe kunt trekken voor deze bijzondere reis.

10. Puerto Rico, Saint Barts en Sint Maarten

Wie wil er nou niet op een wit strand aan kristalhelder water slurpen aan een cocktail? De Caribische eilanden zijn onder veel net getrouwde stellen een populaire locatie voor hun huwelijksreis. Ook voor LHBT’s zijn (een aantal) van de eilanden perfect om de liefde te vieren. Helaas zijn er een aantal eilanden met wetten tegen homo’s, die vind je hier. Gelukkig kun je wel bij heel veel andere eilanden terecht. Zoals Puerto Rico, Saint Barts en Sint-Maarten.

9. Canada

Canada was het eerste land buiten Europa waar homo’s met elkaar mochten trouwen. Canada heeft het allemaal: mooie steden, lieve inwoners en prachtige natuur. Vooral Vancouver en Toronto zijn populaire steden voor huwelijksreizen. De mooie skyline en prachtige natuur geven deze steden zeker een plekje op deze lijst.

8. Argentinië

Lekker de hele avond biefstuk eten en de tango dansen? Dan is Argentinië echt iets voor jullie. Er zijn oneindig veel bezienswaardigheden zoals de de Watervallen van de Iguaçu, tropische regenwouden, gletsjers en de Spaanse koloniale architectuur. Argentinië was het eerste land in Latijns-Amerika waar homo’s met elkaar mochten trouwen in 2010 en is heel tolerant. Vega of vegan? Dan is dit land misschien nog niet de beste keuze...

7. Zwitserland

Of je nou in de zomer of winter naar Zwitserland op huwelijksreis gaat, Zwitserland is altijd een prachtige keus. Voor natuurliefhebbers is Zwitserland een droom die uitkomt: de prachtige bergen die altijd aan de horizon staan zijn niet te missen. Liefhebbers van een actieve vakantie? Dan kan er natuurlijk altijd nog geskied worden. Oh ja, laten we vooral niet vergeten dat er héél veel wijn kan worden geproefd in Zwitserland die we hier in Nederland niet kennen. Héél veel.

6. Zweden

Elke avond samen aan de gehaktballetjes van de IKEA? Nee?

Zweden is samen met Noorwegen, Denemarken en Nederland een van de meest homovriendelijke landen van de wereld. Stockholm is de perfecte locatie voor een goede mix tussen stad en natuur. De kleurrijke stad zit vol met bezienswaardigheden (buiten de échte Zweedse IKEA), terwijl de natuurparken zich op steenworp afstand van de drempel van Stockholm bevinden. Mochten jullie na een actieve dag ook nog behoefte hebben aan een glas cider of zes, kunnen jullie terecht bij de uitgebreide gay scene in deze stad.

5. Australië

Sinds dit jaar mogen homo's trouwen in Australië. Strand jullie ding? Ga dan naar dit land. De steden zijn namelijk gelegen aan de grote oceaan in het oosten van Australië. 

Laten we vooral het belangrijkste pluspunt van dit land niet vergeten: de foto’s zullen bestaan uit het knuffelen van koala’s en kangoeroes. 

4. Hawaii

Als er wordt gesproken over ‘vakantie’, hebben velen direct het beeld van Hawaii in gedachte. Hawaii is een absolute droomlocatie voor een huwelijksreis. Van hula meisjes tot cocktails drinken uit een kokosnoot: Hawaii is de definitie van het ideale leven. Maui is een grote hotspot voor gay huwelijksreizen. Elk eiland heeft zijn eigen unieke kanten. Kauai is een rustig eiland, waar Oahu drukker en toeristisch is. Maui is een mooie combinatie van de twee, waar koppels leuke dingen kunnen ondernemen met precies genoeg privacy.

3. Puerto Vallarta, México

Puerto Vallarta wordt een steeds populairdere locatie voor homo’s dankzij het gevarieerde landschap: het fijne klimaat, de stranden, de bergen, de oceaan, baaien en de jungle. Daarnaast komen er ook steeds meer gay activiteiten naar Puerto Vallarta, wat veel homo's trekt: gay bars, clubs, een wereldberoemd gay strand, gay boottripjes en veel ‘hot springs’. In Puerto Vallarta is, vergeleken met de rest van México, de lucht schoon, het altijd zonnig en de zonsondergang te mooi voor woorden. Waar kan een mens nog meer om vragen?

2. Las Vegas

Las Vegas (of Sin City) staat berucht om het wilde uitgaansleven. ‘What happens in Vegas stays in Vegas’ is niet voor niets een populaire uitspraak. Koppels die liever feesten dan natuur snuiven, kunnen het beste naar Las Vegas. In het gebied ‘the Fruit Loop’ wordt enorm gefocust op de gay scene. Hier vinden jullie enorm veel gay nachtclubs, stripclubs en andere uitgaansgelegenheden. Maar als je liever de gehele inhoud van de bruidsschat wilt steken in casino’s op een kans om nog een paar weken te blijven, zal niemand oordelen.

1. Costa Rica

Costa Rica staat verreweg op de meeste bucket lists van veel homo's. Dit land staat bekend om zijn regenwouden, vulkanen en exotische dieren. De relaxte levensstijl van Costa Rica trekt reizigers van de hele wereld aan om even te ontsnappen aan hun eigen leven. Dat is ook niet gek, wie wilt er nou niet van watervallen afspringen en over wiebelende bruggetjes door het regenwoud lopen? De bezienswaardigheden en activiteiten in Costa Rica houden je de hele vakantie wel bezig.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 109

Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer

Neem een abonnement

Geef cadeau