Homo’s delen ervaringen met homofobie op Twitter

Sorry Johan Derksen

29 november 2018, Winq redactie, 2 minuten

De hashtag #SorryJohan is al de hele dag trending op Twitter. Gebruikers delen ervaringen met homofobie en hun coming-out onder de hashtag #SorryJohan. De hashtag is een reactie op homofobe uitspraken van Johan Derksen bij voetbalprogramma Veronica Inside.

“#SorryJohan dat ik pas na vier jaar ‘het karakter had’ om tegen mijn ouders te vertellen dat ik jongens leuk vind” en “#SorryJohan dat ik bij geen enkele sportclub waar ik lid van was uit de kast durfde te komen”, het zijn twee van de honderden Tweets die vandaag geplaatst zijn op Twitter. 

Karakter
Aanleiding voor de hashtag is een brief geschreven door twee voetbalfans over homofobie binnen de voetbalwereld.
Johan Derksen en zijn collega’s bespraken de brief vorige week tijdens een uitzending van Veronica Inside. “Ik laat me toch niet gek maken door twee hysterische, jonge homootjes”, reageerde Johan. “Meer is het niet. Twee jochies die een briefje naar de KNVB sturen en helemaal van de leg zijn. Ze moeten eens flinke jongens worden.”

“We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.”

Inmiddels zijn er honderden ervaringen gedeeld. Johan Derksen heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Coverbeeld: Lesly Juarez

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau