Srbuk gaat voor Armenië

Dit is de eerste kandidaat van het Songfestival

Wie stuurt Nederland?

04 december 2018, Winq redactie, 2 minuten

We moesten er even op wachten, maar de eerste kandidaat die volgend jaar meedoet aan het Songfestival is afgelopen week bekendgemaakt. En wát voor een. Armenië stuurt zangeres Srbuhi Sargsyan, ook bekend als Srbuk.

Normaal gesproken zijn er rond december al een tiental kandidaten bekend, maar dit jaar bleef het stil. Tot nu: Srbuk doet voor Armenië mee aan het Songfestival in Tel Aviv.

Srbuk is in eigen land beroemd: ze scoorde een hit met het nummer ‘Yete karogh es’ en werd in 2010 tweede bij The X Factor in Armenië. Zes jaar later werd ze nog een keer tweede, maar toen bij The Voice Ukraine.

Nu dus het Songfestival. Een nieuw avontuur, stelt de zangeres zelf. “Het is een eer om mijn land te vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. We hebben een geweldige reis voor de boeg en ik hoop dat we samen zullen slagen.” Ook bedankt ze haar fans, vrienden en de Armeense omroep voor het vertrouwen. 

Hoe het nummer gaat klinken is nog niet bekend. Wel is er onlangs een nieuw nummer van Srbuk op internet verschenen: ‘Half a Goddess’.

Caro Emerald voor Nederland?
En hoe zit het in Nederland? De afgelopen vijf jaar waren de kandidaten begin december al lang en breed bekend. Douwe Bob werd in 2016 zelfs al in september aangekondigd. Wij doen vast een gokje.

Caro Emerald staat natuurlijk hoog op de lijst. Die zangeres zei tegen RTL Boulevard dat ze best open zou staan om te praten over deelname aan het Songfestival. “De agenda is open! Ik zeg altijd: laat ze me bellen. Maar dat hebben ze nog nooit gedaan, hoor!”

RTL Boulevard deed eind oktober een poll waarin 12.000 mensen hun stem hebben achtergelaten. 22% koos voor de band Kensington.
Of zij deelname zien zitten, is een ander verhaal. “Dat is nog nooit echt door ons hoofd geschoten”, zei drummer Niles Vandenberg. “We hebben het er nooit over gehad ook. Zeg nooit nooit, maar het is nu niet echt aan de hand.”

Uit de lijst van Boulevard kwamen ook de namen Samantha Steenwijk (die het graag wil), Davina Michelle (die het niet wil), Caro Emerald (die dus ook wil) en Martin Garrix (die waarschijnlijk nooit gaat).

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau