Muziek op vrijdag: twee verliefde mannen en Robyn raakt in trance

Thank God It's Friday!

07 december 2018, Jaap Bartelds, 5 minuten

Er wordt heel wat afgekust, geknuffeld en gevoosd in de nieuwe video van Jack Tracy. Robyn heeft intussen heel andere dingen aan haar hoofd, zoals te zien is in ‘Honey’. Of eigenlijk niet, want de video is nogal vaag. Maar er is nog veel meer, deze week.

Robyn – ‘Honey’

‘Honey’ is een mooi, gevoelig en zoet liedje waarmee Robyn onlangs terugkeerde naar het popfront. Voor de video heeft ze gekozen voor dromerige beelden van dansende mensen die langzaam in een trance raken. Fijn dat ze terug is.

Jack Tracy – ‘Wherever You Are’

Er wordt heel wat gekust en geknuffeld in de video van Jack Tracy. De romantiek viert hoogtij, maar dan gaat het gruwelijk mis. Beetje lastig om te duiden wie het zijn die het kwaad uitrichten, maar volgens de omschrijving is het de ‘white, extremist, anti-LGBT group ‘Proud Boys’.

Ana Guerra – ‘Bajito’

Nog meer liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht. Ana Guerra deed net als Ricky Merino mee aan de Spaanse talentenjacht Operación Triunfo. Die laatste kwam vorige week met een hitsige video vol over elkaar heen kronkelende mensen. Ook Ana Guerra draagt gays en alle andere gezindten van de alfabetgemeenschap een warm hart toe. De video‘Bajito’ eindigt in een soortgelijke orgie, of in ieder geval de suggestie daarvan.

Charlotte Gainsbourg – ‘Such A Remarkable Day’

Synthpop in de overdrive, een heerlijke discobeat en de ijle stem van Charlotte Gainsbourg komen prachtig samen in deze video vol stroboscooplicht. Je krijgt meteen zin om een feestje te bouwen.

Rosalía – 'Bagdad'

Ze mixt authentieke flamenco met de modernste popsounds van dit moment, en dat heeft Rosalía dit jaar heel wat credits opgeleverd. Lyrische recensies voor haar album El Mal Querer en een paar grote hits. De video van ‘Bagdad’ speelt zich af in een sleazy stripclub.

Robyn – ‘Last Christmas’

We begonnen dit overzicht met Robyn en we sluiten ook weer met haar af. Ze heeft namelijk een mooi ingetogen live-versie gezongen van Wham’s monsterhit ‘Last Christmas’, voor de BBC Radio 1 Live Lounge.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau