Misato Kawasaki (21) en Mayu Otaki (22) hebben een relatie, maar trouwen mogen ze niet in Japan. De meiden studeren aan de universiteit van Utsunomiya. Ze hebben nu een half jaar vrijgenomen om naar 26 landen te reizen waar het huwelijk tussen twee vrouwen of twee mannen wel is toegestaan.

Crowdfunding
Het geld voor de reis hopen ze bijeen te brengen met crowdfunding. Via hun social mediakanalen delen Misato en Mayu de vorderingen van hun reis. In ieder land dat ze aandoen, poseren ze voor de camera. Soms zelfs in een heuse bruidsjurk.

Nadenken
De reden voor hun reis: de meiden willen niet alleen dat het huwelijk tussen M/M en V/V wettig wordt geregeld, maar vooral ook dat meer Japanners gaan nadenken over LHBTQ-onderwerpen. Aan de Britse Metro vertelt Mayu: “We willen dat meer Japanners in aanraking komen met LHBTQ-groepen. Veel Japanners lijken hier niet in geïnteresseerd.”

Geen schaamte
“We willen die interesse wekken op een leuke manier. Dus daarom besloten we op reis te gaan, ons uit te dossen en de foto’s vervolgens op Instagram te plaatsen. Maar we willen vooral aan iedereen laten zien dat het heel normaal is dat er seksuele minderheidsgroeperingen zijn. Met dit project wil ik laten zien dat mensen zich nergens voor hoeven te schamen.”

In Japan is een huwelijk tussen twee vrouwen of twee mannen niet mogelijk. In tien districten is een geregistreerd partnerschap mogelijk, maar niet in Ibaraki en Tochigi, waar Mayu en Misato vandaan komen.

Fleur en Julian
Het idee van Mayu en Misato is overigens niet helemaal origineel. Eerder wilden Fleur en Julian trouwen in de landen waar dat mogelijk was. Aan hun poging kwam een voortijdig einde omdat Julian kwam te overlijden aan kanker.