Toen bekend werd dat de Spice Girls weer gingen toeren, was de grootste vraag: doet Victoria Beckham ook weer mee? Nee dus, want alleen Melanie Chisholm, Melanie Brown, Gerri Horner-Halliwell en Emma Bunton zagen het zitten om weer op het podium te gaan staan.

Zes concerten
De tournee blijft overigens beperkt tot zes concerten in het Verenigd Koninkrijk. In juni doen de vier Spice Girls Londen, Manchester, Cloventry, Sunderland, Bristol en Edinburgh aan, met als voorprogramma Jess Glynne.

Geen ruzie
Eerder lieten de dames al weten een vervolg van de tournee door bijvoorbeeld de Verenigde Staten niet te zien zitten: daar zou alleen maar ruzie van komen (ook al kreeg iedere Spice Girl ongeveer 80 miljoen pond extra als dat wel zou gebeuren). Wat ook meespeelt: alle vier hebben kinderen en daarom willen ze niet te lang van huis zijn.

Drag
Ook leuk: de dames hebben hun mannelijke fans opgeroepen zoveel mogelijk in drag naar de concerten te komen. Mel C. zei hierover: “Ik hoop vooral dat er veel mensen zijn verkleed als Posh Spice. Dat is ironisch genoeg ook nog eens de goedkoopste outfit.”

En nu lijkt het er dus op dat de Spice Girls hun comeback verder uitmelken. Hun manager van weleer, Simon Fuller, maakte bekend dat er allerlei nieuwe dingen aan zullen komen. Wat die precies zijn? Hopelijk nieuwe muziek, maar vooralsnog is alleen een animatiefilm aangekondigd.

Spice World
Het zou grappig zijn als dit een letterlijke remake is van de film waarin de vijf Spice Girls zelf schitterden. Spice World kwam uit in 1997 en had een wonderlijk grote hoeveelheid cameo’s, van Elvis Costello en Bob Geldof tot Elton John en Meatloaf. Spice World kreeg het rapportcijfer 3,4 op IMDB.com, dus dat belooft wat voor de nieuwe film.

Lees ook: De Spice Girls zijn weer bij elkaar! Een rondje solo-hoogtepunten

Bron: PinkNews