‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’ zijn de namen van twee nieuwe tracks die ABBA na 35 jaar stilte uitbrengt. Ze zijn opgenomen om een tournee te ondersteunen waaraan de ABBA-leden overigens niet zelf deelnemen. In plaats van de echte ABBA’s sturen ze virtuele avatars het podium op.

“Het was alsof de tijd heeft stilgestaan en we alleen even apart op vakantie waren geweest”, zei de groep in een statement. “Weer samen zijn in een studio was een geweldige ervaring.” Maar nu lijkt het erop dat de tijd écht stilstaat, want de liedjes zijn kennelijk nog niet af.

Happy New Year
Aanvankelijk was Benny Andersson nog van plan de muziek voor de kerstdagen uit te brengen. Maar ook nadat het overal ter wereld ‘Happy New Year’ heeft geklonken: nog steeds geen nieuwe ABBA-liedjes.

Andersson hoopte op ‘het begin van 2019’, maar nu heeft een woordvoerder aan het Amerikaanse entertainmentmagazine Variety gemeld dat de songs nog langer op zich laten wachten. “Geen release voor het einde van de zomer”, aldus de woordvoerder. “Hopelijk de komende herfst.”

Complicaties
De reden? In een recent interview hintte Andersson erop dat er complicaties waren met de rechten rond de songs. Het lijkt er dus op dat de fans een lange adem zullen moeten hebben. En wanneer de ABBA Avatar Tour van start gaat? Dat is óók nog niet bekend…

Lees ook: Van Madonna tot Metallica - dit zijn de leukste ABBA-covers.

Bron: Attitude