Songfestival-presentator Assi Azar doneert salaris aan LHBTQ-jongeren

Hulde voor zijn vrijgevigheid

Leestijd: < 1 min

Assi Azar is een van de vier presentatoren van het Eurovisie Songfestival. Hij is niet alleen bijzonder knap, maar ook vrijgevig. Hij doneert de 25.000 euro die hij verdient met zijn presentatieklus aan een organisatie die zich inzet voor LHBTQ-jongeren.

IGY is de naam van de organisatie, wat staat voor Israel Gay Youth. Assi Azar plaatste een bericht op zijn Instagram-account waarin hij bekendmaakte zijn volledige Songfestival-salaris te doneren aan IGY.

Hij schrijft: “IGY, de trotse jongerenorganisatie, is het tweede huis van mijn LHBT-zonen en –dochters in Israël. Hun enige manier om te kunnen bestaan is door donaties.”

Top 100
Assi Azar is een bekende tv-persoonlijkheid in Israël en maakt zich al jaren sterk voor de LHBTQ-gemeenschap. Hij staat in de top 100 van meest invloedrijke homoseksuele personen van het Amerikaanse Out Magazine.

Zijn loon voor het Songfestival bedraagt 105.000 shekels wat overeenkomt met een slordige 25.000 euro. Die gaat dus naar IGY. Azar heeft meer dan 800.000 volgers op

Powered by Labrador CMS