IGY is de naam van de organisatie, wat staat voor Israel Gay Youth. Assi Azar plaatste een bericht op zijn Instagram-account waarin hij bekendmaakte zijn volledige Songfestival-salaris te doneren aan IGY.

Hij schrijft: “IGY, de trotse jongerenorganisatie, is het tweede huis van mijn LHBT-zonen en –dochters in Israël. Hun enige manier om te kunnen bestaan is door donaties.”

Top 100
Assi Azar is een bekende tv-persoonlijkheid in Israël en maakt zich al jaren sterk voor de LHBTQ-gemeenschap. Hij staat in de top 100 van meest invloedrijke homoseksuele personen van het Amerikaanse Out Magazine.

Zijn loon voor het Songfestival bedraagt 105.000 shekels wat overeenkomt met een slordige 25.000 euro. Die gaat dus naar IGY. Azar heeft meer dan 700.000 volgers op Instagram. Hij roept die allemaal op anderhalve euro te schenken aan IGY.

Presentatie
Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar op 14, 16 en 18 mei plaats in Tel Aviv, Israël. Assi Azar zal de presentatie van de drie shows voor zijn rekening nemen samen met topmodel Bar Refaeli, presentator Erez Tal en YouTube-ster Lucy Ayoub.

Nederland treedt aan op donderdag 16 mei met de 24-jarige Duncan Laurence. België wordt op dinsdag 14 mei in de eerste halve finale vertegenwoordigd door de 19-jarige Eliot Vassamillet.