Assi Azar is geboren op 10 juni 1979. Hij presenteerde de Israëlische versie van Big Brother en de talentenjacht The Next Star. Hij bedacht een komische tv-serie die The Beauty and the Baker heet.

In 2005 kwam Assi Azar uit de kast als homoseksueel. Hij maakte een documentaire met de titel (in het Nederlands vertaald: Pap en Mam, Ik Moet Jullie Iets Vertellen. Op 11 april 2016 is hij in Barcelona getrouwd met zijn Spaanse vriend Albert Escolà Benet.

In 2009 noemde het Amerikaanse Out Magazine Azar een van de honderd meest invloedrijke gays ter wereld. Samen met Lucy Ayoub, Erez Tal en Bar Refaeli presenteert hij het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Samen met Lucy Ayoub is Azar veelal in de green room te vinden om verslag te doen van het wel en wee van de kandidaten.

Eerder dit jaar werd bekend dat Azar zijn honorarium van 25.000 euro, dat hij ontvangt voor het presenteren van het Songfestival, aan een organisatie schenkt die zich inzet voor LHBTQ-jongeren. Fijne vent dus, die Assi Azar. Dit zijn z’n mooiste foto’s op Instagram.