Er was vorig jaar veel discussie over Bert en Ernie. Het zijn poppen dus die zijn sowieso seksloos, zei de een. Een ander bracht daar tegenin dat Miss Piggy en Kermit ook poppen zijn, maar wel degelijk allerlei volwassen toespelingen naar elkaar maakten. Dus zouden Bert en Ernie ook best een gay koppel kunnen zijn.

Dezelfde slaapkamer
Fans speculeren al jaren over Bert en Ernie, twee vrienden die veel kibbelen en in dezelfde slaapkamer slapen (in twee aparte bedden, dat dan weer wel). Toen vorig jaar september scenarioschrijver Mark Saltzman vertelde dat hij zijn eigen ervaringen met zijn mannelijke partner gebruikte voor de verhaallijnen, en dat veel mensen hem en zijn partner Arnold Glassman regelmatig Bert en Ernie noemen, was het voor veel mensen duidelijk: Bert en Ernie zijn gay.

Later vertelde Saltzman dat hij geen verborgen agenda had, maar er gewoon vanuit ging dat Bert en Ernie gay zijn, zonder hier openlijk aan te refereren. “Het zijn twee jongens die van elkaar houden. Dat is wie ze zijn.”

Geen seksuele voorkeur
Na alle discussie kwam Sesame Workshop, het bedrijf achter Sesamstraat, met een statement waarin stond dat Bert en Ernie alleen vrienden zijn. “Ook al zijn het mannelijke karakters met menselijke trekjes,  het blijven poppen en die hebben geen seksuele voorkeur.”

Desondanks zien mensen in de LHBTQ-gemeenschap Bert en Ernie als gay iconen. Ze stonden al eens op een beruchte huwelijkstaart en in 2011, na de openstelling van het huwelijk in de VS, kwam er een petitie waarin de makers van Sesamstraat werd gevraagd om Bert en Ernie met elkaar te laten trouwen.

Denk wat je wil
Nu heeft Brown Johnson, de executive vice president van Sesame Workshop, zich alsnog uitgesproken over de kwestie. Ze vertelde aan Hollywood Reporter: “Mensen mogen denken wat ze willen over Bert en Ernie. Wil je dat ze gay zijn? Prima. Wil je denken dat ze niet gay zijn? Dan zijn ze dat in jouw ogen niet.

Brown Johnson deed haar uitspraken in een artikel over 50 jaar Sesamstraat en de invloed die het programma heeft gehad op kinderen en hun ouders. Het is zeker de moeite waard en je leest het hier.

Bron: Pinknews