Nu in de winkel

De nieuwe Winq is uit! Lees een exclusief interview met Rob Jetten (D66)

Lees hier wat de nieuwste editie van Winq je te bieden heeft

26 februari 2019, Jaap Bartelds, 6 minuten

Rob Jetten is de kersverse fractievoorzitter van D66. Hij vertelt in een interview over zijn plotselinge bekendheid, het klimaat en wat hem bezighoudt. Verder in de nieuwe editie van Winq: een verboden liefde in Egypte, de uitreiking van onze eigen Diversity Awards en een travel special. Maar er is meer. Hier een overzicht van wat Winq je zoal te bieden heeft, in dit nummer.

MILIEU MESSIAS ROB JETTEN

Als nieuwbakken fractievoorzitter van een van de vier coalitiepartijen, pareert Rob Jetten (31) aanvallen op het klimaatakkoord en meandert hij met zijn D66 naar een verruiming van het kinderpardon, tégen de afspraken van het regeerakkoord in. Twee successen die de James Dean van Den Haag ook wel nodig had om zijn criticasters de mond te snoeren. “Aan sommige tegenliggers kun je zien dat je op de goede weg zit.” Maar hij vertelt ook: "Ik kan nu iets twitteren over het klimaat of het kinderpardon en dan weet ik zeker dat ik daar binnen een uur tien homofobe reacties op krijg." Een openhartig interview.

Rob Jetten
Fotografie: Brigitte Vincken

Nieuw! De column van Bo Hanna

Journalist Bo Hanna schrijft vanaf nu in iedere editie van Winq een column. De eerste is getiteld 'Homonationalisme'. "Helaas ben ik onderhand wel bekend met de stigmatisering en het racisme waar LHBTQ’s van kleur, zoals ikzelf, in onze gemeenschap mee te maken krijgen."

And the winner is...

Op 25 februari zijn in Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam de Winq Diversity Awards uitgereikt. Tijdens de feestelijke avond werden de meest inspirerende personen en initiatieven die zich inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van nederlandse LHBTQ's geëerd. Met trots stellen wij de winnaars aan je voor in de volgende categorieën: de Youth, Campaign, Culture, New Horizons, Local Diversity, Gender Diversity en Workplace Diversity. Zeven genomineerden zijn uitgebreid in het zonnetje gezet in het magazine. Bekijk hier ook de video's die zijn gemaakt.

Winq Diversity Awards
De winnaars van de Winq Diversity Awards

Love Doctors

Ooit liepen relaties stuk omdat het geluk was verdwenen, tegenwoordig vaker omdat er elders misschien meer te vinden is. Therapeuten Martijn Kemna en Marcel Holtslag over intimiteit, verslaving en de voordelen en valkuilen van een open relatie. “Mensen zoeken de oplossing eerder buiten dan binnen hun relatie.” En: “Wanneer een van de twee partners vaak wordt afgewezen in bed, is de weg naar porno makkelijk gevonden.” 

Love doctors
Beeld: Roel Janssen

Hawaï, land van duizend regenbogen

Het kost je een vliegreis van liefst 23 uur, maar dan heb je ook wat. Met prachtige stranden, tal van gaybars en -clubs en avontuurlijke hikes is Hawaï een staat die je betovert, omarmt en – als het goed is – niet meer loslaat. Aloha indeed! Maar ook: het is schrikbarend hoeveel homomannen op het eiland in de kast zitten.

 

Hawaï
Fotografie: Mounir Samuel

De geheime taal van Turkije

Ooit gehoord van de taal Lubunca? Nee? Mooi. Dat was voor zeker een eeuw lang de bedoeling van Turkse homo’s en transgenders die het gebruikten voor hun veiligheid. Inmiddels wordt de taal uit de anonimiteit getrokken. Leuk voor de homo’s, minder leuk of zelfs gevaarlijk voor de trans sekswerkers. “Er zijn online best wat Turkse LHBTQ-influencers die groot genoeg zijn om Lubunca uit de anonimiteit te halen, en dat lijkt me een kwalijke zaak.”

Istanbul

Etend door Caribisch Colombia

Peru, Japan, Italië: menig foodie heeft zich er een weg doorheen gehapt. Maar hoe zit het met de culinaire geneugten van Caribisch Colombia? Winq volgde in het kielzog van een jong chef-duo dat verliefd werd op de lokale keuken, en elkaar. De gerechten: in bananenbladeren gekookte vis zoals die wordt bereid langs de oevers van de Magdalena-rivier, geserveerd met cayeye uit Santa Marta. Geit in kokosmelk met rijst en zongedroogde garnalen van de Wayuuindianen uit de woestijnregio La Guajira. Het water loopt je in de mond als je dit artikel leest.

Colombia
Fotografie: Jurriaan Teulings

Gay in Egypte: beminnen op eigen risico

In het conservatieve en traditionele Egypte, waar homoseksualiteit onaanvaardbaar is, brengt het leven voor homo’s veel moeilijkheden met zich mee. Toch is er buiten het zichtveld van de samenleving ruimte om een tweede leven te leiden. Winq sprak met een aantal jongens in Egypte, onder wie Omar (22). “Mijn moeder kwam er per toeval achter dat ik homo ben. Direct daarna werd ik uit huis gezet."

Egypte

Signature Dish

In deze nieuwe rubriek vragen we onze lezers welk gerecht zij op tafel zetten wanneer ze écht indruk willen maken. Bijvoorbeeld bij een eerste date, als ze voor het eerst gaan koken voor hun schoonouders, of wanneer ze gewoon goede culinaire sier willen maken. Georges IJff (32) doet dat met zijn pasta met gehaktballetjes, al wordt hem dat door zijn vriend niet altijd in dank afgenomen. "Toen ik zijn lievelingsgerecht een keer voor iemand ander maakte, werd hij boos."

Georges IJff
Fotografie: Bete van Meeuwen

ARE YOU SURE YOU ARE STRAIGHT, MAURICE LEDE?

Presentator Maurice Lede (33) reist de wereld rond voor 3 Op Reis, dus het is niet meer dan logisch dat we juist hem voor deze travel special vroegen: are you sure you’re straight? Wat zijn zijn favoriete gay vakantiebestemmingen en dito ondergoed.

Maurice Lede

nu cadeau bij een abonnement: 1 jaar sock my feet, ter waarde van 129,50 euro

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers en een digitaal abonnement, plús een jaar lang Sock My Feet (10 paar), ter waarde van 129,50 euro. Nu samen voor maar 29,95 euro in plaats van 182 euro. Dat is in totaal een korting van 84%.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Winq abonnee
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau