Regisseur Dexter Fletcher verving eerder Bryan Singer als regisseur van Bohemian Rhapsody. De film over Queen en zanger Freddie Mercury kreeg aanvankelijk kritiek omdat er te weinig details over het privéleven van Mercury te zien waren. Maar in China bleek juist dat het nog erger kon: daar werden nog drie minuten extra uit de film geknipt waarin was te zien dat Mercury ook verhoudingen en relaties aanknoopte met mannen.

Realistisch
Fletcher is nu ook regisseur van Rocketman, een film over het leven van Elton John die eind mei uitkomt in de bioscopen. Vooraf meldde hij dat Elton John hem had gevraagd zijn leven zo realistisch mogelijk weer te geven, inclusief scènes waaruit blijkt dat hij relaties had met mannen.

Nu wordt er geschreven dat Paramount wil dat een scène alsnog uit de film wordt geknipt. Volgens Fletcher gaat het vooralsnog om geruchten. Hoe de film er uiteindelijk uit komt te zien? Dat zien we hoogstwaarschijnlijk als film in première gaat op het Filmfestival in Cannes.

Naakt in bed
Het gaat om een scène waarin Elton John (gespeeld door Taron Egerton) en zijn manager John Reid (Richard Madden) naakt in bed liggen. Die zou niet door de Amerikaanse PG-13 rating komen, waardoor Paramount heel wat geld mis kan lopen.

Hier de trailer: