Winq ♥︎ Moving Futures Festival

Verken de grenzen van dans bij Moving Futures

Met nieuw werk van Jesús de Vega (Glittergods/Stigma)

29 april 2019, Winq redactie, 0 minuten

Moving Futures brengt spraakmakend werk van vijf landelijke productiehuizen bijeen in een reizend dansfestival. Dit jaar strijken ze op 2 en 3 mei voor het eerst neer bij Korzo in Den Haag. Onder anderen choreograaf Jesús de Vega (Glittergods/Stigma) vertoont er nieuw werk.

Van de bioscoop, tot de straat tot het theater: voor de performers van Moving Futures is de hele stad een podium. Voor het vijfde jaar reist het festival langs diverse Nederlandse steden met veelzijdige acts en een verfrissend randprogramma vol open studio’s, workshops, essays, borrelpraat en bingo. Hier worden de grenzen van de dans verkend en flink opgerekt.

Choreopop

In Den Haag vertoont choreograaf Jesús de Vega, eerder verantwoordelijk voor het indrukwekkende Glittergods/Stigma, op 3 mei zijn nieuwe voorstelling Choreopop in samenwerking met ICK en Dansmakers Amsterdam. Hiervoor werkt hij samen met muzikante Chai Blaq. Tijdens Moving Futures wordt de voorstelling gebracht door muzikante Loulou Elisabettie. Choreopop is een kruising tussen een dansperformance, popconcert en live videoclip, geïnspireerd op de Japanse levensfilosofie Wabi-Sabi, die zich focust op de schoonheid van het vergankelijke en onvolmaakte.

Moving Futures Festival
Een initiatief van productiehuizen Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision.
Nog t/m 20 juni in Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Amsterdam en Zwolle.
www.movingfutures.nl

Coverfoto (Choreopop): Bas de Brouwer

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau