Taiwan legaliseert huwelijk tussen M/M en V/V

De eerste trouwlustige stellen kunnen zich aanmelden

Leestijd: < 1 min

Taiwan is het eerste Aziatische land dat het huwelijk openstelt voor mensen van hetzelfde geslacht. Vanaf 24 mei is het zover. In de hoofdstad Taipei is het sinds 23 april mogelijk om de huwelijkspapieren aan te vragen.

Vorig jaar leverde een publiek referendum nog een negatieve uitslag op omtrent de openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht. De Taiwanese overheid heeft die uitslag nu naast zich neergelegd en sluit zich aan bij het besluit van het gerechtshof dat een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen legaal is.

In Taipei heeft het bestuur bekendgemaakt dat het vanaf 23 april mogelijk is om online of telefonisch een huwelijk aan te vragen. Vanaf 24 mei is het daadwerkelijk mogelijk om te trouwen.

Verschillende wetsvoorstellen
Op dit moment liggen er nog twee verschillende wetsvoorstellen, waarbij in het ene wetsvoorstel de regels voor een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht iets van elkaar verschillen. Maar de overheid heeft bevestigd dat de deadline van 24 mei daardoor niet in gevaar zal komen.

Afgelopen december liet de overheid al weten dat ongeveer vierduizend koppels van hetzelfde geslacht hadden aangegeven dat ze willen trouwen.

Bron: Gay Times / Foto: Creative Commons

Powered by Labrador CMS